Ρεπορτάζ του CorfuNews από την σημερινή δίκη

Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη των κατηγορουμένων Ανδρονικόπουλου Αναστάσιου του Ελευθερίου και Σαμοίλη Συμεών του Σπυρίδωνος για τον Νοέμβριο του 2009, λόγω ασθένειας του Σαμοϊλη.

Η δίκη έχει να κάνει με τα γεγονότα του «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης, στις 16/6/08 στην τοποθεσία Μεσοράχια, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων από κοινού, οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία από κοινού, αντίσταση από κοινού.

(Κατηγορούμενοι γι΄αυτά τα επισόδια έπρεπε να ήταν τα ΜΑΤ και όχι οι ανυποψίαστοι κάτοικοι).

Στο CorfuNews μίλησε σήμερα μετά από την αναβολή ο Διακεκριμένος γνωστός Ποινικολόγος Κύριος Βασίλειος Λιάκουρας.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο CorfuNews



Δίπλα στους κατοίκους της Λευκίμμης ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μπάμπης Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους για το θέμα «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης είχε δηλώσει:
«Έχουμε φέρει το θέμα δύο φορές στη βουλή. Έχουμε ζητήσει να φύγουν τα ΜΑΤ από το Νομό και να σταματήσουν οι εργασίες. Ζητούμε να γίνει νέος προγραμματισμός που να αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε όλο το Νομό. Με πραγματικές μελέτες και όχι μελέτες μαϊμούδες. Θεωρούμε ότι ειδικά για τους σημερινούς κατηγορουμένους οι συλλήψεις τους ήταν επιλεκτικές και σκόπιμες και είχαν ένα μόνο σκοπό τον εκφοβισμό των κατοίκων της Λευκίμμης που αγωνίζονται για να προστατέψουν το τόπο τους από τις καταστροφικές περιβαντολλογικές επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία ΧΥΤΑ στη περιοχή».


Το μείζον ζήτημα Λευκίμμης, το οποίο πλέον δεν αφορά μόνο το Νομό της Κέρκυρας, αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δε σταματάει εδώ. Αντίθετα οι κάτοικοι της Λευκίμμης ενωμένοι συνεχίζουν να διεκδικούν ένα περιβάλλον καλύτερο για μας και τα παιδιά μας.

Το CorfuNews ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο Λαό της Λευκίμμης προβάλλοντας όλα τα δίκαια αιτήματά του.

Και ισχύει η πρόσκληση μας για ανοικτό δημόσιο διάλογο σε όσους πιστεύουν ότι το CorfuNews και ο Τρύφωνας Βέργης έχουν διαφοροποιηθεί από τις αρχικές τοποθετήσεις τους.

"Εμείς δεν φοβηθήκαμε ούτε τα ΣΔΟΕ ούτε εξαγοραστήκαμε"

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μήν κτυπήσει και άλλες οικογένειες ο καρκίνος από τα ψευτοχυτά.

Πηγή: CorfuNews

Σχετικά άρθρα:
  1. Τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ με θύματα αθώους
  2. Με αυτές τις απολογίες έγινε η δίωξη από την Εισαγγελέα
  3. 1η Αναβολή
  4. 2η Αναβολή