Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη για τις 7 Νοεμβρίου 2008, λόγο της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων του Νομού

Η δίκη έχει να κάνει με τα γεγονότα του «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης, στις 16/6/08 στην τοποθεσία Μεσοράχια. Υπενθυμίζουμε, ότι τη σημερινή δίκη είχαμε ξαναπαρακολουθήσει στο παρελθόν στις 19/6/08 και φυσικά είχε αναβληθεί για σήμερα.
Όπου, σήμερα 26 Ιουνίου 2008 ώρα 10:00 πμ στο Δικαστικό Μέγαρο της Κέρκυρας παρακολουθήσαμε τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το παρόν έδωσαν οι κατηγορούμενοι Ανδρονικόπουλος Αναστάσιος του Ελευθερίου και Σαμοίλης Συμεών του Σπυρίδωνος, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη της κοινής ειρήνης από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων από κοινού, οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία από κοινού, αντίσταση από κοινού.

Στις δικαστικές αίθουσες της Κέρκυρας παρόντες ήταν και οι τρεις αστυνομικοί Πολίτης Σπυρίδων, Χαντζής Στέφανος και Ράμμος Κων/νος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν για να καταθέσουν από τη μεριά της αστυνομίας, για τα γεγονότα στις 16/6/08 στην τοποθεσία Μισοράχια Λευκίμμης.

Το CORFU NEWS δεν έλειπε από τη πρώτη δίκη, η οποία αναβλήθηκε για σήμερα, έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει και από τη σημερινή. Για το μείζον θέμα της Λευκίμμης πήγαμε και καταγράψαμε στα δικαστήρια της Κέρκυρας τις απόψεις των απλών κατοίκων του δήμου Λευκίμμης.

Σε ένα ήσυχο κλίμα οι κάτοικοι παρακολούθησαν και δέχτηκαν την αναβολή για τις 7 Νοεμβρίου 2008.

Χαρακτηριστικα μας είπαν ότι είναι ενωμένοι και θα συνεχίσουν τον κοινό αγώνα.

Ο κ. Βασίλης Σαμοίλης, κάτοικος Λευκίμμης, για τα γεγονότα είπε: «Υπήρχε μία απόφαση ανοικτή, ομόφωνη, από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκίμμης, για δημιουργία δημοψηφίσματος , την οποία ο Δήμος αγνόησε. Από κει και πέρα αγνοώντας όλη τη θέληση του Λευκιμμιώτικου λαού προχώρησε στα έργα. Άπλωσαν όλα τα πλοκάμια για χαλιναγώγηση της εξουσίας με αποτέλεσμα να μην περάσουν προσφυγές των κατοίκων με τα αποτελέσματα που είναι γνωστά. Το έργο θα γίνει έχει πέσει πολύ χρήμα για να κάνουν πίσω. Θα λειτουργήσει, δυστυχώς, είτε με τη βία, είτε με οτιδήποτε άλλο μέσο και ένα δεύτερο Τεμπλόνι θα γεννηθεί. Ο Δήμαρχος είναι ένα μεγάλο φάσκει και αντιφάσκει και ένας άνθρωπος που φοβάται για τη ζωή του βγαίνει και το δηλώνει, δεν το σκάει από τα γεγονότα με τον αστυνομικό Διευθυντή».

Δίπλα στους κατοίκους της Λευκίμμης ήταν από την αρχή και εξακολουθεί να είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Μπάμπης Χαραλάμπους.

Ο κ. Χαραλάμπους για το θέμα «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης δήλωσε: «Έχουμε φέρει το θέμα δύο φορές στη βουλή. Έχουμε ζητήσει να φύγουν τα ΜΑΤ από το Νομό και να σταματήσουν οι εργασίες. Ζητούμε να γίνει νέος προγραμματισμός που να αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε όλο το Νομό. Με πραγματικές μελέτες και όχι μελέτες μαϊμούδες. Θεωρούμε ότι ειδικά για τους σημερινούς κατηγορουμένους οι συλλήψεις τους ήταν επιλεκτικές και σκόπιμες και είχαν ένα μόνο σκοπό τον εκφοβισμό των κατοίκων της Λευκίμμης που αγωνίζονται για να προστατέψουν το τόπο τους από τις καταστροφικές περιβαντολλογικές επιπτώσεις που θα έχει η δημιουργία ΧΥΤΑ στη περιοχή».Το μείζον ζήτημα Λευκίμμης, το οποίο πλέον δεν αφορά μόνο το Νομό της Κέρκυρας, αλλά και όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δε σταματάει εδώ. Αντίθετα οι κάτοικοι της Λευκίμμης ενωμένοι συνεχίζουν να διεκδικούν ένα περιβάλλον καλύτερο για τα παιδιά μας.

Πηγή: Corfu News 26/6/08