Τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ με θύματα αθώους

* Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους κατοίκους της Λευκίμμης, που αντιδρούν στη δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στην πόλη τους
* Τραυματίστηκε σοβαρά 43χρονη που νοσηλεύεται στην Εντατική, ενώ πολλοί μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας
* Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη - τρομοκρατική επίθεση


Δολοφονική τρομοκρατική επίθεση με συλλήψεις και τραυματισμούς, χτυπώντας άγρια και ανελέητα στο «σωρό» τους εκατοντάδες κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή μιας νέας χωματερής στην περιοχή τους, εξαπέλυσαν, χτες, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν και από άλλους νομούς της χώρας με κλομπ και χημικά εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση, προκειμένου να «σπάσουν» την κινητοποίηση των κατοίκων, που είχαν στήσει μπλόκο στο δρόμο που οδηγούσε στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, για να αποτρέψουν την εγκατάσταση μηχανημάτων του εργολάβου.

Αποτέλεσμα αυτής της τυφλής επίθεσης των ΜΑΤ, αδιάκριτα κατά πάντων, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός μιας 43χρονης γυναίκας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ - βρίσκεται σε καταστολή από ηπαραχνοειδή αιμορραγία - και ενός ακόμη 16χρονου, που, από τα απανωτά χτυπήματα, ένιωσε προσωρινή παράλυση των κάτω άκρων, χωρίς, ωστόσο, να διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο νεαρός νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στη Χειρουργική Κλινική, φρουρούμενος από την αστυνομία, αφού έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, με την οποία θεωρείται υπεύθυνος για τον τραυματισμό δυο γυναικών! Κατά την εκδοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, ο ανήλικος νεαρός οδηγώντας το μηχανάκι του, στο οποίο υπήρχε και συνεπιβάτης, που, υποστηρίζεται, κρατούσε σιδερολοστούς, προσπάθησε να διέλθει μέσω αστυνομικών δυνάμεων. «...Στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, ισχυρίζεται η αστυνομία, έχασε τον έλεγχο, ανετράπη και παρέσυρε και δεύτερη 43χρονη γυναίκα την οποία τραυμάτισε σοβαρά».

Με τον τρόπο αυτό, η αστυνομία επιχειρεί, ουσιαστικά, να φορτώσει το σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας στον νεαρό ανήλικο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο από τα απανωτά και πολλαπλά χτυπήματα των δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις, μάλιστα, με την ακατάσχετη ρίψη χημικών και δακρυγόνων, οδήγησαν αρκετά άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, χωρίς να παρουσιάζουν ευτυχώς ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.

Μ' αυτά και άλλα, η Αστυνομία ψάχνει εξιλαστήριο θύμα για την απροκάλυπτη βάρβαρη επίθεσή της, που συνεχίστηκε και μέσα στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΑ, προσπαθώντας να διώξουν με κάθε τρόπο τους κατοίκους, που εδώ και 96 μέρες έχουν κάνει κατάληψη για να αποτρέψουν την κατασκευή μιας νέας χωματερής. Η επίθεση επεκτάθηκε και στον εθνικό δρόμο της Λευκίμμης, χτυπώντας αδιακρίτως διερχόμενους οδηγούς, μηχανάκια και πεζούς, που περνούσαν από την περιοχή εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, που αρνούνται να μετατραπεί η περιοχή τους σε «χαβούζα», φαίνεται να επιμένει στην προσπάθειά της να υλοποιήσει την πολιτική της με κάθε τρόπο. Σε επαφή που είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος με τον υπουργό Εσωτερικών, ο τελευταίος αναφέρθηκε στα πρόστιμα της ΕΕ. Ο δε υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, σε επικοινωνία του με τον βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους, ισχυρίστηκε ότι δόθηκε εντολή να μη γίνουν συλλήψεις και επεισόδια! Κι αυτό, ενώ το όργιο της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας συμπλήρωσαν οι 13 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Δημήτρη Πιτσιάβα, που μαζί με άλλους κομμουνιστές και νεολαίους της ΚΝΕ, συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων αποφάσισε για σήμερα κινητοποίηση στο Δημαρχείο της Λευκίμμης και για την Κυριακή διαμαρτυρία στον περιφερειακό δρόμο.

Ο Δ. Πιτσιάβας οδηγήθηκε σηκωτός, με χειροπέδες, σε περιπολικό της αστυνομίας και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Την ίδια κατάληξη είχε και ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ και πρόεδρος του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτης Πελάης, που κατηγορείται για ...σύσταση συμμορίας εμπρησμού! Οι υπόλοιποι 11 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο. Εκεί πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση των κατοίκων, που απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους, κάτι το οποίο τελικά έγινε, αφού τους απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες. Σε δυο από τους συλληφθέντες, αποδίδονται βαρύτατες κατηγορίες για εμπρησμό και οπλοχρησία (από βεγγαλικά έως μολότοφ).

Πηγή: Ριζοσπάστης