Δεν θα γίνει η συνάντηση Περιφερειάρχη - "Αλεύχιμον"

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κώστα Γεωργαλίδη, με τα μέλη του συλλόγου «Αλεύχιμον» όπως είχε ανακοινωθεί χθες από τη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Λευκίμμης, που αντιτίθενται στη λειτουργία του ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Γεωργαλίδη να συναντηθούν στο γραφείο του, καλώντας τον να μεταβεί για τη συνάντηση στη Λευκίμμη ώστε να έχει και ιδία αντίληψη των πραγμάτων. Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «Αλεύχιμον» καταγγέλλουν ότι χθες δεκάδες κάτοικοι της Λευκίμμης παρέλαβαν κλήσεις από την Εισαγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις περσινές κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες οι προβλεπόμενες από το νόμο αυτοψίες και έλεγχοι των υπηρεσιών της Νομαρχίας στο πλαίσιο της διερεύνησης της τήρησης των όρων για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσοράχης. Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος δήλωσε στο σταθμό μας ότι είναι υποχρεωμένος από το νόμο να εγκρίνει την αδειοδότηση σε περίπτωση που οι υπηρεσίες του δώσουν το πράσινο φως ότι τηρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται.

Επίσης, ο Νομάρχης σήμερα δήλωσε ότι εντός του μήνα θα έχει κλείσει το θέμα της λειτουργίας ή μη του ΧΥΤΑ Νότου, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν, τόσο εξαιτίας των ευρωπαϊκών προθεσμιών όσο και λόγω του κλεισίματος της χωματερής του Δήμου Λευκιμμαίων.

Σύνταξη : Γιάννης Ανδριώτης, Μαρία Παγκράτη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα:
Κ. Γεωργαλίδης: Ελάτε να μιλήσουμε για τον ΧΥΤΑ Νότου - Αλεύχιμον: Να έρθει ο περιφερειάρχης στη Λευκίμμη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-Ιουνίου-2010
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ