Κ. Γεωργαλίδης: Ελάτε να μιλήσουμε για τον ΧΥΤΑ Νότου - Αλεύχιμον: Να έρθει ο περιφερειάρχης στη Λευκίμμη

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ

Σε ευθεία σύγκρουση οδηγείται ο περιφερειάρχης Κ. Γεωργαλίδης με τα μέλη του Αλεύχιμον και της Συντονιστικής κατά του ΧΥΤΑ Νότου, με αφορμή τον τόπο συζήτησης για τον ΧΥΤΑ. Να έρθει στη Λευκίμμη λένε στο Αλεύχιμον, σήμερα στις 7μ.μ. σας περιμένω στην Περιφέρεια απαντά ο κ. Γεωργαλίδης.

Επανειλημμένα τα μέλη του Αλεύχιμον και της Συντονιστικής κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη. Αρχικά η συνάντηση με την πρώην γ.γ. της ΠΙΝ Β. Αλεξανδρίδου ακυρώθηκε λόγω της απομάκρυνσής της από τη θέση της και στη συνέχεια οι κάτοικοι της Λευκίμμης επανέλαβαν το αίτημα της συνάντησης με τον νέο περιφερειάρχη Κ. Γεωργαλίδη.

Ο καιρός για τη συνάντηση έφτασε και τώρα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί ο περιφερειάρχης επέλεξε αντί της επισκέψεως στη Λευκίμμη να ορίσει συνάντηση στο γραφείο του για σήμερα στις 7μ.μ.

Αλεύχιμον: Να έρθει στη Λευκίμμη


Σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν η Συντονιστική Επιτροπή και το Αλεύχιμον διαμαρτύρονται γιατί για ακόμη μια φορά δεν ικανοποιείται το αίτημά τους για επίσκεψη θεσμικού παράγοντα στον χώρο του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια. «Σήμερα 7 Ιουνίου 2010 και μετά τη δημοσιοποίηση στα Μ.Μ.Ε. της ανοιχτής επιστολής μας δεχτήκαμε επανειλημμένα τηλεφωνήματα από τη γραμματεία της Π.Ι.Ν. και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη που ζητούσαν επίμονα συνάντηση στο γραφείο του Γ. Γραμματέα της Π.Ι.Ν. για την Τρίτη 8 Ιουνίου 2010 στις 7:00 μ.μ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μετέφεραν για άλλη μια φορά την απόφαση του κινήματος, η συνάντηση να γίνει στη Λευκίμμη ώστε ο Περιφερειάρχης να έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. και να συζητήσει με τους κατοίκους της Λευκίμμης, κάτι που δεν έκανε κανένας θεσμικός μέχρι σήμερα.

Παρόλα αυτά η Γ. Γραμματεία της Π.Ι.Ν. εξέδωσε Δελτίο Τύπου εν αγνοία μας με το οποίο ανακοίνωνε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των μελών του κινήματος και του Γ. Γραμματέα Ιονίων Νήσων», λένε στο δελτίο τύπου που εξέδωσαν.

Και εισαγγελικές παραγγελίες


Οι κάτοικοι ζητούν μετ’ επιτάσεως να σεβαστεί ο περιφερειάρχης την απαίτηση των Λευκιμμιωτών και να επισκεφτεί τη Λευκίμμη για να διεξαχθεί η συζήτηση εκεί, καθώς επιτόπου ο κ. Γεωργαλίδης θα μπορέσει να διαπιστώσει και τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΧΥΤΑ Νότου.

Επιπλέον ενημερώνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συζήτηση χωρίς την παρουσία όλου του Λευκιμμιώτικου λαού, τη στιγμή που η Αστυνομία έχει ξαμοληθεί (από σήμερα 7 Ιουνίου 2010) μοιράζοντας σε εκατοντάδες Λευκιμμιώτες Εισαγγελικές παραγγελίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και πάλι».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το ραντεβού που όρισε ο περιφερειάρχης, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μιας και οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι «ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση και τα εκατομμύρια που στοίχισε ο ΧΥΤΑ δεν είναι λόγος για να θυσιάσουν τη ζωή και την υγεία τους».

Πηγή: CorfuPress


Σχετικά άρθρα:
Δεν θα γίνει η συνάντηση Περιφερειάρχη - "Αλεύχιμον"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-Ιουνίου-2010
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ