Ένταση και ξύλο (!) στο ΠΑΣΟΚ Λευκίμμης λόγω ΧΥΤΑ

Κείμενο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Στα χέρια πιάστηκαν μέλη της Τ.Ο. Λευκίμμης του ΠΑΣΟΚ με στελέχη του κόμματος από την περιοχή αλλά και μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του γραμματέα της Τοπικής, Κώστα Πανδή, ο οποίος ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μεσοράχης στο δήμο του, επιρρίπτοντας ευθύνες και στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους για την ένταση των τελευταίων ετών, εξόργισε τα μέλη της συντονιστικής οι οποίοι εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου σήμερα το πρωί συνεδρίασε η κομματική οργάνωση, τα πνεύματα οξύνθηκαν και δεν άργησαν συμμετέχοντες και εισβολείς να πιαστούν στα χέρια!

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είχαν προηγουμένως απαιτήσει να ανακληθεί η ανακοίνωση του Κώστα Πανδή, ενώ δεν έλλειψαν και κομματικά στελέχη τα οποία υποστήριξαν ότι η επίμαχη ανακοίνωση αποτελεί προσωπικό κείμενο του γραμματέα της οργάνωσης και δεν συνεδρίασε ποτέ η Τ.Ο. προκειμένου να συμφωνήσει στην έκδοσή της.

Ο εκπρόσωπος της Σ.Ε. Αγώνα Γιάννης Πανδής, έκανε λόγο για συμφέροντα που εκυπηρετούνται από την ανακοίνωση του γραμματέα της Τοπικής του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ερωτηματικά για το ότι εκδόθηκε τρεις μόλις ημέρες πριν από τις δίκες των Λευκιμμιωτών για τα επεισόδια του 2008.

Το «ντέρμπι» που άνοιξε σήμερα το πρωί, αναμένεται να συνεχιστεί πάντως και στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, καθώς μέλη του κόμματος υποστηρίζουν ότι το κείμενο του Κ. Πανδή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ομόφωνες αποφάσεις του νομαρχιακού οργάνου.

Το μέλος του τομέα Επιμόρφωσης της Ν.Ε., Χρήστος Τζουβελέκης, ο οποίος εκπροσωπούσε τη Νομαρχιακή στη συνέλευση της Τοπικής εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια υποστηρίζοντας ότι υπό αυτές της συνθήκες δεν μπορούσε να γίνει συνέλευση: «Υπάρχει πρόβλημα στην οργάνωση της Λευκίμμης με αφορμή το θέμα του ΧΥΤΑ ή ίσως κι άλλες αφορμές. Πρέπει αυτά τα πράγματα να λύνονται δημοκρατικά και όχι με φωνές και άλλου είδους ενέργειες», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Τηλεκέρκυρα».

Σχετικά άρθρα:
ΠΑΣΟΚ Λευκίμμης: Όχι δογματισμούς στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Νότου


Πηγή: Corfu PRESS