AΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ‏

Πατήστε για μεγέθυνση
Πατήστε για μεγέθυνση

Σχόλια:


Με το παραπάνω έγγραφο της η Δ/νση Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κερκύρας καταστρατηγεί κατάφορα την ίδια την νομοθεσία που επικαλείται, σχετικά με την ισχύ της απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ( ΕΠΟ ) για τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Η απόφαση αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη αδειοδότησή του έργου.

Είναι προφανές ότι με βάση την ΚΥΑ 11014/2003 η εν λόγω απόφαση έπρεπε να επανεξετασθεί το αργότερο μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2007, ανεξαρτήτα από τον χρόνο λήξης της. Επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων αυτοδίκαια έπαψε να ισχύει, αμέσως μετά την εκπνοή της τασσόμενης από τον νόμο προθεσμία, μετά δηλαδή την 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Σε αντίθεση με αυτό η Δ/νση ΧΩ ΠΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας διατυπώνει την εσφαλμένη άποψη ότι η απόφαση αυτή για τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την 31-12-2009. Συνέπεια αυτού είναι ότι αντι για την απαιτούμενη από τον νόμο ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκύρας ζητάει την ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ της και μάλιστα εκπρόθεσμα μετά δηλαδή την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας που είναι η 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Με την ενέργειά της αυτής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κερκύρας προσαρμόζεται στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του στρώνει το χαλί για την ενδεχόμενη αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗΣ είναι πολύπλοκη και μακροχρόνια και προϋποθέτει ενημέρωση των πολιτών και συμμετοχικές διαδικασίες και τελικά προσκρούει σε άλλα θεσμικά εμπόδια τα οποία την καθιστούν ανέφικτη, ενώ η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ είναι απλούστερη Διοικητική πράξη..

ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ


Σχετικά άρθρα: ΥΠΟΜΝΗΜΑ - Χορήγηση Αδείας Υγειονομικής Ταφής