ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

Την απάντηση για το πώς κατάφεραν τελικά να εξαφανίσουν την λίμνη που είχε σχηματιστεί στο κύτταρο του ΧΥΤΑ μας την δίνουν σήμερα τα τρία πηγάδια που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο.



Πριν εξηγήσουμε τον ρόλο τους, ας θυμίσουμε τι σχηματίστηκε εκεί με τις πρώτες εκσκαφές για το κύτταρο του ΧΥΤΑ.

Πατήστε για μεγέθυνση

Έτσι λοιπόν προκειμένου να προχωρήσουν το έργο αδιαφορώντας για το ότι έχτιζαν ΧΥΤΑ πάνω σε λίμνη μπάζωσαν τον χώρο με χιλιάδες τόνους χώμα και από 15 μέτρα που προέβλεπε η μελέτη για το βάθος του κύτταρου κατάφεραν να το κάνουν μόνο 2,5 μέτρα και αυτό ανυψώνοντας τον γύρο χώρο.



Βλέποντας όμως ότι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα νερά που ξεζούμιζαν από παντού έφτιαξαν αυτά τα τρία πηγάδια νομίζοντας έτσι ότι θα μάζευαν τα νερά. Έλα όμως που και πάλι έξω έπεσαν καθώς τα αδειάζουν με αντλίες καθημερινά χωρίς να έχουν τελειωμό. Με τόσο νερό που πετάνε καθημερινά θα μπορούσαν να είχαν λύση το πρόβλημα της ύδρευσης της Λευκίμμης.

Το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα που θα καταφέρουν είναι να μας δηλητηριάσουν όλους μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα πάνω από τον οποίο κατασκευάζουν το κύτταρο του ΧΥΤΑ. Τι και αν ειδικοί επιστήμονες του ΙΓΜΕ επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του υδροφόρου ορίζοντα και τις βλαβερές συνέπειες που θα υποστούμε από την βέβαιη μόλυνση του.

Βλέπετε, τι είναι για αυτούς η υγεία των «ξυπόλητων» της Λευκίμμης μπροστά σε μια χούφτα αργύρια;

Σχετικά άρθρα:
ΙΓΜΕ για ΧΥΤΑ: ακατάλληλος χώρος
Πάνε να κάνουν ΧΥΤΑ πάνω σε Λίμνη!
Σε λίμνη έχει μετατραπεί η υπό κατασκευή λεκάνη του ΧΥΤΑ
Βαρκάδα στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης
Πόσιμο νερό αποκάλυψε η χημική ανάλυση του νερού στο χώρο του ΧΥΤΑ
Νερό αναβλύζει στη θέση που κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ