Θ. Ρουσόπουλος: «Δεν έχει ευθύνη η αστυνομία»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, ερωτηθείς αν υπάρχουν ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια στην Κέρκυρα, δήλωσε πως σε επιχείρηση της Αστυνομίας κάποιοι προσπάθησαν να ξεφύγουν με μοτοσικλέτα και στην προσπάθειά τους έπεσαν πάνω στην άτυχη γυναίκα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει την ευθύνη η αστυνομία», πρόσθεσε. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.




ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, στην Κέρκυρα, από την επέμβαση της αστυνομίας τελικά, κατέληξε μια γυναίκα. Θα καταλογιστούν ευθύνες στους αρμοδίους; Η επέμβαση αυτή έγινε με εντολή του υπουργείου ή έγινε με απόφαση της αστυνομίας και αν θα ζητηθούν παραιτήσεις υπηρεσιακών παραγόντων.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή έχετε βγάλει μια απόφαση, η οποία είναι προφανώς λάθος για κάποιον που γνωρίζει τα γεγονότα, θα σας παρακαλούσα να ξανακοιτάξετε τα γεγονότα και να μην βγάζετε έτσι συμπεράσματα για τον οποιονδήποτε εργαζόμενο στην αστυνομία. Διότι, μόλις τώρα, αν δεν το καταλάβατε, ρίξατε ευθύνες στους αστυνομικούς για το θάνατο μιας γυναίκας. Αυτό είπατε. Δεν ξέρω αν αυτό εννοούσατε ή αν εννοούσατε κάτι άλλο.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Όχι. Είπα ότι από την επέμβαση υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το γεγονός ότι από την επέμβαση κάποιοι προσπάθησαν να ξεφύγουν για τους χ, ψ λόγους που γνωρίζουν οι ίδιοι (διότι προφανώς για να προσπαθήσουν να ξεφύγουν από εκείνο το σημείο κάτι θα είχαν να ανησυχήσουν) και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, η μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε μια άτυχη γυναίκα, την τραυμάτισε και όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια σε τόσο σοβαρό βαθμό ώστε να μην μπορεί να γλιτώσει τη ζωή της, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει την ευθύνη –που εσείς στην πρώτη σας ερώτηση βάλατε- η αστυνομία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Είναι ένοχοι αυτοί που διαδηλώνουν για να μη φτιαχτεί ένας ΧΥΤΑ και είναι αθώα η κυβέρνηση και τα αστυνομικά όργανα τα οποία ασκούν βία απροκάλυπτη πάνω στους κατοίκους της Λευκίμης;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτέλους, υπάρχει μια απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Η απόφαση αυτή έπρεπε να εφαρμοστεί. Κάποιοι παρανομούντες στη διάρκεια της προσπάθειάς τους να ξεφύγουν από το μπλόκο που έβαλε η ΕΛ.ΑΣ., έφυγαν με μια μοτοσυκλέτα, έπεσαν σε μια άτυχη γυναίκα που βρισκόταν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να τη σκοτώσουν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Φταίνε αυτοί που προσπαθούν να ξεφύγουν και δεν φταίνε τα ΜΑΤ που κάνουν επίθεση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εάν δηλαδή η ελληνική Πολιτεία προσπαθεί να τηρήσει το νόμο και φτάνουμε στο άλλο άκρο να πιστεύουμε ότι στην προσπάθειά της να τηρήσει το νόμο κάποιοι, οι οποίοι ξεφεύγουν από το νόμο και σκοτώνουν στην πορεία έναν άνθρωπο, μπορούν να αποδώσουν στην ελληνική Πολιτεία την ευθύνη, επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ξεφεύγει από τη λογική.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Προσπαθούν να ξεφύγουν από τα ΜΑΤ (δεν ακούγεται) αυτό που λέτε ξεφεύγει. Αλλά με συγχωρείτε επ’ αυτού, τότε τι λέτε για την τοπική της Νέας Δημοκρατίας ότι παραιτήθηκε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω καμία αντίρρηση να συζητάμε όση ώρα θέλετε, αλλά δεν θα δεχτώ να συνεχίσουμε αυτή τη διαρκή «αντιπαράθεση», ερώτηση- απάντηση, μόνο με ένα πρόσωπο. Υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί σας εδώ, δεν σας στέρησα ποτέ το λόγο…


Σχόλια

Κύριε Ρουσόπουλε, οι προσπάθειες που καταβάλετε εσείς και οι κύκλοι σας να διαστρεβλώσετε το γεγονός, πέφτουν στο κενό.

Εμείς, ο κόσμος που το έζησε από κοντά, γνωρίζουμε πολύ καλά τι έγινε και σας κάνουμε γνωστό ότι η συγκάλυψη των ένοχων δεν θα κρατήσει για πολύ.

Σας παραθέτουμε παρακάτω σχετικό υλικό γιατί μπορεί αυτοί που σας τα μεταφέρουν να «ξέχασαν» κάτι.

Πατήστε για μεγέθυνση
Την ώρα του μοιραίου …
Στη γωνία της φωτογραφίας σε υπερήφανη στάση
άνδρας των ΜΑΤ δίνει τις «πρώτες βοήθειες»
στον 16Χρονο οδηγό


Βαριά τραυματισμένη η 43χρονη
Συνέντευξη Ν. Σαμοΐλη
Συνέντευξη κ. Σπύρου Κάντα

Τελειώνοντας, κ. Ρουσόπουλε θα θέλαμε να ξέρουμε αν θα απαντούσατε με το ίδιο τρόπο, αν απέναντί σας είχατε τα δύο 4χρονα δίδυμα παιδάκια που άφησε πίσω της η Μαρία και με μάτια γεμάτα δάκρυα σας ρωτούσαν «που είναι η μαμά μας;»

Έτσι ρωτούν συνεχώς, γεμάτα απορία, από την 29η Μαΐου που άρχισε να τους λείπει η μάνα τους και κανείς δεν έχει το κουράγιο να τους εξηγήσει….

Κάτοικοι Λευκίμμης.

Πηγή: www.minpress.gr

Σχετικά άρθρα:
Άντζελα Γκερέκου - Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας