Επιστολή των "Γραμματέων και Φαρισσαίων" της Λευκίμμης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ



Γραφείο Δημάρχου
Λευκίμμη 04-06-2008
Αρ. πρωτ. 3.170


Προς : κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Υπουργό Εσωτερικών

Κοιν. : 1. κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη
Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης
2. κ. Σωτήριο Βόσδου
Γενικό Γραμματέα Π.Ι.Ν.
3. κ. Σωτήρη Μικάλεφ
Πρόεδρο Συνδέσμου Καθαριότητας Νήσου Κέρκυρας


Κύριε Υπουργέ

Η παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων ( ΜΑΤ ) στην περιοχή μας, για την διευκόλυνση της κατασκευής του έργου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, εκτός του ότι προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, παράλληλα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για περαιτέρω συγκρούσεις.

Για τον λόγο αυτό κρίνω αναγκαία την άμεση αποχώρηση τους, ώστε να αποκατασταθεί και να ομαλοποιηθεί η κοινωνική συνοχή στην περιοχή η οποία έχει διαταραχθεί δραματικά τους τελευταίους οκτώ (8) μήνες.
Ως Δημοτική Αρχή, ερμηνεύοντας τα αισθήματα των πολιτών της Λευκίμμης, είμαστε υποχρεωμένοι να επιμείνουμε στο ανωτέρω αίτημα με διάφορους τρόπους και με οποιοδήποτε κόστος.

Όσον αφορά την κατασκευή ή μη του έργου, αυτό θα πρέπει να προκύψει μέσα από αποφάσεις του Συνδέσμου Καθαριότητας και από την συνέχιση του δημοκρατικού διαλόγου η οποία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.


Με Εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων
Σπύρος Γατσούλης


Σχόλια:

Κύριε Γατσούλη, μήπως με αυτήν την επιστολή, στείλατε και καμία υποσημείωση που να λέει «βαράτε τους αλύπητα»;

Αν εννοούσατε αυτά που γράφετε στις επιστολές σας αλλά και εκείνα που έχετε πει κατά καιρούς, τότε θα τα ενισχύατε και με πράξεις. Όχι άλλα να ψηφίζετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Σύνδεσμο Καθαριότητας και άλλα να λέτε στον λαό.

Αυτό δείχνουν άλλωστε και οι διώξεις των πολιτών με μηνύσεις και απειλές που έχετε κάνει, αλλά και η στάση σας ακόμη και σήμερα (5-6-08) με το να κλείσετε τις δημόσιες υπηρεσίες σε αντιπερισπασμό του αποκλεισμού του δημαρχείου.

Τέλος, μήπως το αίτημά σας αυτό τυγχάνει ίδιας αντιμετώπισης όπως αυτής της δημόσιας δέσμευσης που αναλάβατε στην τηλεοπτική εκπομπή του κυρίου Βέργη για τις παρανομίες του ΧΥΤΑ; (Κάθε μέρα πρωταπριλιά για τον Δήμαρχό μας κ. Γατσούλη)

Μοναδικός σκοπός της υποκριτικής και διπρόσωπης στάσης που τηρείτε είναι να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου!!

Κάτοικοι Λευκίμμης