Θρίλερ με τη μελέτη οχλουσών χρήσεων

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τη μελέτη οχλουσών χρήσεων. Λανθασμένες πληροφορίες διαχέονται παντού, ενώ ήδη τμήματα της μελέτης φαίνεται ότι έχουν δημοσιευθεί, τα οποία όμως, χαρακτηρίζονται ως μη πραγματικά, από άλλους αρμόδιους.
Αποτέλεσμα: Επικρατεί σύγχηση και φυσικά η σύγχηση αυτή βοηθά να μην έρχεται στο προσκήνιο η μελέτη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

1. Σε συνέντευξη τύπου ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στ. Πουλημένος παραδέχθηκε ότι η μελέτη πληρώθηκε από τη Νομαρχία αντί του ποσού των 40.000 ευρώ. Στην παρατήρησή μας ότι είναι δημόσιο έγγραφο και πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα, συμφώνησε, αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα αν και εφόσον συμφωνήσει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας. Αυτός ο όρος προκάλεσε και την ερώτηση και τελικά τη αποσαφήνιση της νομαρχιακής θέσης.

2. Η μέλετη πράγματι είναι στο γραφείο του Νομάρχη και θα παρουσιαστεί στις 15 Ιανουαρίου. Το ζήτημα είναι ότι μέχρι τότε μεσολαβούν 48 μέρες.

3. Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ημερίδα και μετά θα έρθει στο νομαρχιακό συμβούλιο.

4. Τέτοια κείμενα, που αποτελούν δημόσια έγγραφα, δεν μπορούν να μένουν 48 μέρες στα συρτάρια των υπηρεσιών, δεν εξαρτάται από τη βούληση τρίτου η παρουσίασή τους, μπαίνουν σε δημόσια διαβούλευση και γίνονται διορθώσεις.

5. Το ερώτημα είναι: Θα δούμε την πρωτότυπη εργασία πριν την εκπνοή των 48 ημερών; Θα δούμε την πρωτότυπη εργασία ή τη διορθωμένη; Κατά τη δημόσια διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες των κατοίκων Τεμπλονίου και Λευκίμμης μιας και το θέμα αφορά και τη διαχείριση απορριμμάτων; Κατά τη δημόσια διαβούλευση θα ακουστούν και θα ληφθούν υπόψη τυχόν ενστάσεις και παρατηρήσεις περιβαλλοντικών συλλόγων αφού στη μελέτη περιλαμβάνεται και τμήμα που αφορά τις λατομικές ζώνες; Στη δημόσια διαβούλευση θα ληφθούν υπόψη οι αγωνίες και τυχόν ενστάσεις και παρατηρήσεις κατοίκων που ανησυχούν για τις εγκαταστάσεις ενέργειας (πετρέλαια, αέριο κ.τ.σ.);

6. Η διαδικασία της διαβούλευσης και των διορθώσεων πόσο θα κρατήσει και ποια κριτήρια θα εφαρμοστούν;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα που έπρεπε να είχε ανοίξει και να είχε λυθεί εδώ και 20 χρόνια. Σε όλα αυτά προσθέστε και το Βιοτεχνικό Πάρκο, η υλοποίηση του οποίου σημαίνει μεταφορά όλων των βιοτεχνιών και των επιχειρήσεων από τη σημερινή τους θέση. Δηλ. αλλαγή τεράστια.

Η κερκυραϊκή κοινωνία έρχεται μόνιμα με καθυστέρηση να λύσει προβλήματα που έχουν λυθεί αλλού. Πώς θα αντιδράσει;

Πηγή: Κερκυραϊκή χώρα

Σχετικά άρθρα:
-Μελέτη Οχλουσών χρήσεως.Νομάρχης:Αν δώσει αδεια ο Σύνδεσμος θα τη μάθετε!!
-Σύνδεσμος Καθαριότητας: Δεν ξανανοίγουμε θέμα χωροθέτησης ΧΥΤΑ
-Η δημοσιοποίηση της μελέτης χωροθέτησης θα γίνει μόνο εάν το επιτρέψει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας
-Προς χωροθέτηση οι οχλούσες χρήσεις