Μελέτη Οχλουσών χρήσεως.Νομάρχης:Αν δώσει αδεια ο Σύνδεσμος θα τη μάθετε!!

Με ανακοίνωση του ο Νομάρχης Κέρκυρας επιλεκτικά σε ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη οχλουσών χρήσεων. Το βασικό ζήτημα που θίγει η μελέτη είναι η χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων. Στην ίδια μελέτη περιλαμβάνονται και ζητήματα χωροθέτησης που αφορούν τα λατομεία, το Βιοτεχνικό Πάρκο και τη μεταφορά των βιοτεχνιών, τις εγκαταστάσεις υγραερίου και μεταφοράς και μεταφόρτωσης πετρελαιοειδών. Σαράντα χιλιάδες ευρώ κοστίζει η μελέτη για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αποτελεί πλέον Δημόσιο έγγραφο - εργαλείο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποίος φορέας ενδιαφέρεται.

Δεν έχουμε είπε την δυνατότητα εκτελέσεως της μελέτης αλλά ζητήσαμε να ξέρουμε τι λένε οι Επιστήμονες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τόσα άλυτα μέχρι σήμερα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από όσα δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και διαχείρισης σκουπιδιών και που προτείνουν οι Επιστήμονες δεν ενδιαφέρονται οι “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ” και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Αντιπροέδρου τους κυρίου Τριβυζά στον Κρατικό Σταθμό (ΕΡΑ Κέρκυρας) διευκρινίζει ότι δεν τους ενδιαφέρει η Μελέτη της Νομαρχίας διότι όπως ανέφερε ο “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ” Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου το ΔΣ του Συνδέσμου έχει αποφασίσει ότι δεν τίθεται θέμα να ανοίξει πάλι εκ νέου ζήτημα νέας χωροθέτησης. Δεν θα πάρουν με λίγα λόγια την προσφορά του Νομάρχη αφού τους αρέσει το ΤΕΜΠΛΟΝΙ και ΤΑ ΜΕΣΟΡΑΧΙΑ.

Όσον αφορά την δημοσιοποίηση της μελέτης ο κ. Νομάρχης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει μόνο εφόσον υπάρξει συνεννόηση με τον Σύνδεσμο καθαριότητας που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι πολίτες δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα να ξέρουν αν και πλήρωσε η Νομαρχία από τους πόρους της 40.000 Ευρώ. Η ενημέρωση του Πολίτη θα γίνει αν δώσει άδεια ο Μικάλεφ, ο Τρυβιζάς και τα υπόλοιπα μέλη του Συνδέσμου. Σαν το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και ακόμη χειρότερα!!

Πηγή: Βραχονησίδα.gr

Σχετικά άρθρα:
-Θρίλερ με τη μελέτη οχλουσών χρήσεων
-Σύνδεσμος Καθαριότητας: Δεν ξανανοίγουμε θέμα χωροθέτησης ΧΥΤΑ
-Η δημοσιοποίηση της μελέτης χωροθέτησης θα γίνει μόνο εάν το επιτρέψει ο Σύνδεσμος Καθαριότητας
-Προς χωροθέτηση οι οχλούσες χρήσεις