Σε απολογία καλείται ο Μικάλεφ για ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Νέα έκθεση “καταπέλτης” για τον Σύνδεσμο Καθαριότητας (ΜΠΟΧΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ) συνέταξαν για τον ΧΥΤΑ ή χαβούζα Τεμπλονίου τα μέλη του κλιμακίου Ελέγχου και Ποιότητας Περιβάλλοντος Νομού Κέρκυρας στην τελευταία επιθεώρηση που έγινε στις 12/11/08.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μικάλεφ συνεχίζει να παρουσιάζει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την εικόνα διαφορετική όπως σε έγραφα που στέλνει στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική αφού η μια έκθεση μετά την άλλη τον διαψεύδει.

Ο κ/Πρόεδρος υποστηρίζει ότι τα έργα του σχεδίου αποκατάστασης εκτελούνται . Ειδικότερα δεν έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, η μονάδα βιολογικής επεξεργασίας των στραγγισμάτων συνεχίζει να “λειτουργεί” μέσω βυτιοφόρου που τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ.

Απορρίμματα δεν καλύπτονται πλέον, δεν έχουν τοποθετηθεί κινητά παραπετάσματα για την παρεμπόδιση της διασποράς των, δεν λειτουργούν φρεάτια του συστήματος για την ρύπανση και τη μόλυνση των υπόγειων υδάτων και πολλά άλλα.

Έτσι ο πρόεδρος του Συνδέσμου κλήθηκε σε απολογία (εντός 15 ημερών από την κοινοποίηση του ελέγχου) και αναμένουν στην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση την απάντηση του κ.Μικάλεφ με τον κίνδυνο η επιτροπή Ελέγχου και Ποιότητας Περιβάλλοντος να προτείνει την επιβολή προστίμου στον Σύνδεσμο Καθαριότητας για την μη τήρηση των διατάξεων για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Πηγή: Βραχονησίδα.gr

Σχετικά άρθρα: "Καίει" το σύνδεσμο καθαριότητας το πόρισμα της ΝΑ για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου