ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008

"Καίει" το σύνδεσμο καθαριότητας το πόρισμα της ΝΑ για το ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Επιβαρυντική για το Σύνδεσμο Καθαριότητας είναι η έκθεση του αρμόδιου κλιμακίου ελέγχου για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου. Η επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, κατέγραψε ότι ελάχιστα σε σχέση με τις υποχρεώσεις του Συνδέσμου για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ, έχουν γίνει. Μεταξύ των προβλημάτων το κλιμάκιο αναφέρει ότι δεν καλύπτονται τα απορρίμματα, δεν έχει κατασκευαστεί το περιμετρικό τοιχίο, εξακολουθούν και υπάρχουν στραγγίσματα που δεν έχουν αντληθεί και δεν έχουν εκτελεστεί οι εργασίες του εγκεκριμένου από την περιφέρεια Σχεδίου Διευθέτησης. Ο Σ. Μικάλεφ έχει κληθεί από το Νομάρχη Στ. Πουλημένο εντός 15 ημερών να απαντήσει γραπτώς ή προφορικώς ενώ η Επιτροπή Ελέγχου έχει προτείνει την επιβολή προστίμου στο Σύνδεσμο.

Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου των κατοίκων του Τεμπλονίου, Μάγδα Παπανικολοπούλου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ, υπογράμμισε ότι η έκθεση διαπιστώνει αυτά που συμβαίνουν στο χώρο και, μάλιστα, όχι στο μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει πραγματικά. Στις 3 Δεκεμβρίου έχει οριστεί στο ΣτΕ, δικάσιμος της προσφυγής των κατοίκων κατά της εγκυρότητας της άδειας που έχει δώσει στην εγκατάσταση η Νομαρχία, ωστόσο, όπως είπε η κα Παπανικολοπούλου, η Περιφέρεια δεν έχει αποστείλει ακόμα τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από το Δικαστήριο και αφορούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα: Σε απολογία καλείται ο Μικάλεφ για ΧΥΤΑ Τεμπλονίου