Απάντηση στις δηλώσεις της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας

Αγαπητοί της ΕΛ.ΑΣ.,

Με αφορμή τις δηλώσεις της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, εμείς οι Λευκιμμιώτες θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι πράγματι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε με εσάς. Αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν γίνεται κάθε φορά να γινόμαστε εμείς τα θύματα μερικών ένστολών σας που με τον υπέρμετρο ζήλο που τους διέπει προβαίνουν σε ακρότητες κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών, ωμής βίας, και συμπεριφοράς που ταιριάζει σε άλλους είδους ανθρώπων.

Δεν γίνεται αξιωματικοί σας να κάνουν τους διαπραγματευτές και να μας παραμυθιάζουν επανειλημμένα με ψεύτικες υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν στην συνέχεια.
Δεν γίνεται κάθε λίγο και λιγάκι να στήνονται μπλόκα στη Λευκίμμη και να οδηγείτε τους κατοίκους σε αγανάκτηση με τους δήθεν ελέγχους του Κ.Ο.Κ..

Δεν γίνεται κάθε φορά να συλλαμβάνετε αθώους Λευκιμμιώτες και να σας διαφεύγουν οι πραγματικοί ένοχοι. Στις δηλώσεις σας άλλωστε το είπατε και μόνοι σας ότι είναι ξενόφερτα στοιχεία αυτοί που προκάλεσαν τα ακραία γεγονότα.

Δεν γίνεται σήμερα στον 21ο αιώνα να ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και η Λευκίμμη να αστυνομοκρατείται για 8 μήνες μέχρι τώρα και να δέχεται κάθε τόσο και λιγάκι επεμβάσεις των ΜΑΤ, 5 μέχρι αυτήν την στιγμή.

Δεν γίνεται να απαριθμείτε τις υλικές σας ζημιές οι οποίες ανάγονται σε μερικές χιλιάδες ευρώ και να αγνοείτε το παιχνίδι των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που παίζουν κάποιοι στην πλάτη μας.

Δεν γίνεται κύριοι να κάνετε λόγο μόνο για τους τραυματίες σας και να αγνοείτε τους δεκάδες τραυματίες κάτοικους της Λευκίμμης και πολύ περισσότερο, να αγνοείτε τον θάνατο της Μαρίας Κουλούρη που ήταν άμεσο αποτέλεσμα των πράξεών σας.

Δηλαδή τι θέλετε, να σας πούμε και ευχαριστώ για την “άριστη” συμπεριφορά σας, το ξύλο και τα χημικά που τρώμε κάθε φορά που επεμβαίνετε προκειμένου να διαφυλάξετε τα συμφέροντα του εργολάβου;

Για τα δικαιώματα του λαού της Λευκίμμης, έχετε δείξει το ανάλογο ζήλος;

Σχετικά με τους «πολιτικάντηδες» εμείς λέμε ότι όλα τα κόμματα που πέρασαν από την τοπική εξουσία αλλά και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έχουν «βοηθήσει» με τον τρόπο τους, άλλα λίγο άλλα πολύ: η Λευκίμμη δεν έφτασε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα μέσα σε μια νύχτα.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στην άποψη που ειπώθηκε στην συνέντευξη σας, στο «Για όλα φταίει η Αστυνομία». Αυτή δεν είναι η άποψη του Λευκιμμιώτικου λαού γιατί εμείς οι Λευκιμμιώτες δεν έχουμε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Στο καλοστημένο θέατρο που έχει στηθεί εις βάρος μας οι πρωταγωνιστές είναι άλλοι, εσείς αποτελείτε τους κομπάρσους.

Σχετικά άρθρα
Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας: «κατόπιν εντολής Συνδέσμου Καθαριότητας η Αστυνομία στη Λευκίμμη"

Για πολιτικάντηδες μίλησαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ