Για πολιτικάντηδες μίλησαν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Με οξείς χαρακτηρισμούς, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών Ιονίων Νήσων σχολίασαν χθες σε συνέντευξη τύπου τα γεγονότα που εξελίσσονται τους τελευταίους μήνες στη Λευκίμμη.

Ο αντιπρόεδρος και ο γ.γ. της Ένωσης, κ.κ. Γιαννούλης και Αλαμάνος, έκαναν λόγο για «πολιτικάντιδες» που προσπαθώντας να αποκομίσουν ίδιον όφελος, στρέφουν την κοινωνία της Λευκίμμης κατά των εργαζόμενων αστυνομικών. Είπαν, επίσης, πως η αλήθεια διαστρεβλώνεται και μετατοπίζονται στην Αστυνομία οι ευθύνες που εξ αρχής ανήκουν στους πολιτικούς, ενώ δήλωσαν αλληλέγγυοι ως εργαζόμενοι σε κάθε δίκαιο αγώνα του φιλήσυχου λαού της Λευκίμμης. Τόνισαν, όμως, πως ο αγώνας που περιέχει βία κατά εργαζομένων δεν είναι δίκαιος και κάλεσαν τους Λευκιμμιώτες να αντιληφθούν ότι οι αστυνομικοί δεν είναι αντίπαλοί τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά «φωτογράφισαν» στις δηλώσεις τους στελέχη του Κ.Κ.Ε. κάνοντας λόγο για ιδεολογικοπολιτικούς χώρους στελέχη των οποίων συνέβαλαν στην εξέλιξη του έργου με πώληση των οικοπέδων, ομοφώνησαν και συνυπέγραψαν στη λήψη των αποφάσεων σε επίπεδο νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση του έργου του ΧΥΤΑ.

Την ίδια ώρα μιλώντας στην ΕΡΑ ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους κάλεσε τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να δηλώσουν ποιους ακριβώς εννοούν όταν κάνουν λόγο για «πολιτικάντηδες» υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την αστυνομική βία στη Λευκίμμη, αφού είναι αυτοί που ασκούν διοίκηση και δίνουν εντολές για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθούν τα ΜΑΤ στην κοινωνία της περιοχής.

Πηγή ΕΡΤ