Σχετικά με τις δηλώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα της 09-08-08

Το αστυνομικό δελτίο τύπου για τα πρόσφατα επεισόδια στη Λευκίμμη θυμίζει εξιστόρηση παραμυθιού. Ένα αστυνομικό δελτίου τύπου θα πρέπει να αναφέρει τα γεγονότα έτσι όπως συνέβηκαν, με αντικειμενικό τρόπο, και όχι εκφράζοντας τις προσωπικές απόψεις του συντάκτη ή κάποιων τρίτων. Δείτε για παράδειγμα:

«Απώτερος σκοπός πιθανολογείται ότι ήταν η κατάληψη της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ και η πρόκληση φθορών στις εγκαταστάσεις»

«…παρότι προτάθηκαν διάφορες λύσεις όπως: οι εργασίες να πραγματοποιηθούν από τον εργολάβο του έργου τη Δευτέρα ή από το Δήμαρχο Λευκιμμαίων ή τέλος αυθημερόν παρουσία Αστυνομικής δύναμης και πέντε (5) ατόμων της Συντονιστικής Επιτροπής, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση εκ μέρους των συγκεντρωθέντων.»

Ο Αστυνομικός Διευθυντή κ. Τσιότσιος σωστά επικαλείται ότι έκανε προτάσεις και υποσχέσεις στους κατοίκους. Παρόμοιες υποσχέσεις έκανε και στο παρελθόν αλλά τις αθέτησε. Συγκεκριμένα την 18η Ιουλίου, όπου οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στον ίδιο χώρο για να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των περιουσιών τους, ο κ. Τσιότσιος τους υποσχέθηκε ότι με δική του πρωτοβουλία θα ζητούσε την παρέμβαση του δημάρχου Σπύρου Γατσούλη ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό. Έδωσε μάλιστα το λόγο του ότι στο μεταξύ διάστημα δεν θα γίνουν εργασίες στο χώρο του ΧΥΤΑ. Δύο μέρες αργότερα (μεσολάβησε Σαββατοκύριακο) οι κάτοικοι πηγαίνοντας πιστοί στο «ραντεβού» τους με τον δήμαρχο, διαπίστωσαν ότι ο κ. Τσιότσος όχι μόνο δεν τήρησε αυτά που είπε αλλά και έφερε τα ΜΑΤ για να τους απομακρύνει από το χώρο.
Ο δε δήμαρχος; Άφαντος…

Δείτε αποσπάσματα των υποσχέσεών του στο παρακάτω βίντεο.



Κοιτάξτε στο επόμενο βίντεο, λίγες μέρες αργότερα, την 21 Ιουλίου 2008, πώς αθετεί το λόγο του, ξεγελώντας τους κατοίκους και διατάζοντας την επέμβαση των ΜΑΤ.




Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο Έτσι συνεχίζονται να εκτελούνται τα έργα στον ψευτοΧΥΤΑ.

«Άλλα άτομα από του συγκεντρωθέντες περί ώρα 21:00 εντόπισαν περιπολικό αυτοκίνητο του Α.Τ. Κέρκυρας σταθμευμένο στη περιφερειακή οδό Λευκίμμης και αφού επιτεθήκαν με πέτρες εναντίον του οδηγού, Συνοριακού Φύλακα, αναγκάζοντας τον να απομακρυνθεί, έριξαν βόμβες μολότοφ και το κατέστρεψαν ολοσχερώς.»

Το γεγονός αυτό κρύβει κάποιες αλήθειες που θέλησε να παραλείψει ο συντάκτης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την απομάκρυνση του οδηγού μέχρι το κάψιμο του οχήματος πέρασε αρκετή ώρα και συνέβησαν τα εξής: Η ομάδα ατόμων που προαναφέρθηκε σήκωσε στα χέρια και προσπάθησε να αναποδογυρίσει το περιπολικό. Το περιπολικό σκάλωσε σε διπλανή κολώνα φωτισμού του δρόμου. Πήρε και δεύτερη προσπάθεια για να το μετατοπίσουν από την κολώνα και να βρεθεί τελικά αναποδογυρισμένο στο δρόμο. Μετά από λίγο, κάποιοι άλλοι του έβαλαν φωτιά. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν παρών και παρακολουθούσαν σαν απλοί θεατές τα όσα συνέβαιναν, δεν επενέβησαν ώστε να αποφευχθεί το γεγονός. Το ίδιο έκαναν ενώ απολάμβαναν την θέα του καιγόμενου περιπολικού χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια για την κατάσβεσή του.
Προφανώς έτσι τους βόλευε προκειμένου να δικαιολογήσουν τις ακρότητες και την ωμή βία κατά την εισβολή τους αργότερα στο χωριό της Λευκίμμης. Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα τέτοιο γεγονός, εισβολή! Όλα τα δρομάκια και οι γειτονιές της Λευκίμμης γέμισαν με κάθε λογίς αστυνομικούς. Άνδρες των ΜΑΤ παρέλαυναν πάνω κάτω όλο το βράδυ μέσα στο χωριό χτυπώντας δυνατά τις μπότες τους και τις ασπίδες τους προκειμένου να σκορπίσουν φόβο και πανικό. Προκειμένου να κάνουν συλλήψεις για να αποδώσουν κατηγορίες (κάποιος έπρεπε να πληρώσει βλέπετε, δεν έχει σημασία αν συμμετείχε στα γεγονότα ή όχι), άνδρες των ΜΑΤ άνοιγαν σπίτια και αυλές και προκαλούσαν τους πάντες και τα πάντα.

Οι κατηγορίες σχετικά για τους συλληφθέντες είναι πλασματικές και αποτελούν δημιούργημα της φαντασίας σας. Δείτε τι δήλωσε η φίλη του συλληφθέντα φοιτητή ο οποίος είχε φτάσει πριν από τρεις μέρες από το εξωτερικό για να κάνει διακοπές στον «υπό κατοχή» τόπο του.



Σχετικά με την σύλληψη του Ιερέα θα αναφερθούμε με ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή αυτήν Συμπαράσταση προς τον Συλληφθέντα Ιερέα από το Κίνημα «Χριστιανική Δημοκρατία»

«Ο πατήρ Σπυρίδων δεν έπραξε τίποτε άλλο από ό, τι επιβάλλει η ιδιότητα του όντως ορθόδοξου ποιμένα. Βρέθηκε δίπλα και μαζί με τους ενορίτες του και ιδιαίτερα τα νιάτα. Για τη στάση του αυτή μόνο εύγε του ανήκει.»

Αναρωτιόμαστε κύριοι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Έχει αποδοθεί καμία κατηγορία στον άνδρα των ΜΑΤ που προκάλεσε τον θάνατο της Μαρίας Κουλούρη τραυματίζοντας τον οδηγό από το μηχανάκι που στη συνέχεια έπεσε πάνω της;

Αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν τον ένοχο και ζητούν την σύλληψη του.


Ή μήπως του δώσατε εύσημα για το κατόρθωμά του;

Πατήστε για μεγέθυνση
Την ώρα του μοιραίου …
Στη γωνία της φωτογραφίας σε υπερήφανη στάση
άνδρας των ΜΑΤ δίνει τις «πρώτες βοήθειες»
στον 16Χρονο οδηγό

Όσον αφορά το

«Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις (3) Αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Γ.Ν.Ν. Κέρκυρας και εξήλθαν ευρισκόμενοι εκτός κίνδυνου. Από τους συγκεντρωθέντες και επιτιθέμενους ουδείς τραυματίστηκε…»

είναι ακόμη ένα ψέμα γιατί υπήρξαν αρκετοί τραυματίες και μεταξύ τους μάλιστα ένας άνδρας σοβαρά τραυματισμένος που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Σχετικά άρθρα:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ