Έτσι συνεχίζονται να εκτελούνται τα έργα στον ψευτοΧΥΤΑ

Πατήστε για μεγέθυνση
Παρατηρούμε καταπάτηση της ιδιοκτησίας των κατοίκων καθόλο το μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ψευτοΧΥΤΑ.
Εν κρυφό και με τη φύλαξη πάντα των αστυνομικών δυνάμεων, αποσπάστηκαν τμήματα της περιουσίας των κατοίκων καθόλου του μήκους του δρόμου για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των οχημάτων.

Πατήστε για μεγέθυνση
Με νέες διαμαρτυρίες συνεχίζουν οι κάτοικοι της Λευκίμμης τον αγώνα τους ενάντια στην παράνομη κατασκευή του ΧΥΤΑ στην νότια Κέρκυρα.

Μετά την καταπάτηση των οικοπέδων από την κατασκευάστρια εταιρία ΔΟΜΟΚΑΤ για την διαπλάτυνση του δρόμου προς το χώρο του ΧΥΤΑ, το Σαββάτο 19 Ιουλίου το μεσημέρι οι κάτοικοι προέβησαν σε αποκλεισμό του δρόμου αυτού παρεμποδίζοντας έτσι την είσοδο ΜΟΝΟ των οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρίας. Στον χώρο κατέφθασαν περιπολικά και δυνάμεις των ΜΑΤ. Μετά τις υποσχέσεις του Αστυνομικού διευθυντή της Κέρκυρας κ. Τσιότσιου ότι δηλαδή θα σταματήσουν προσωρινά οι εργασίες ώσπου να διευθετηθεί το θέμα της καταπάτησης των οικοπέδων σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων κ. Γατσούλη οι κάτοικοι αποχώρισαν ειρηνικά.

Την Δευτέρα 21 Ιουλίου, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες των κατοίκων να έρθουν σε επαφή με τον Δήμαρχο κ. Γατσούλη οι οποίες έπεσαν στο κενό, μαζεύτηκαν και πάλι στην είσοδο του δρόμου προς τον χώρο του ΧΥΤΑ όπου με έκπληξη τους διαπίστωσαν ότι οι εργασίες συνεχίζονταν.

Προσπάθησαν εκ νέου να αποκλείσουν την διέλευση των οχημάτων της κατασκευάστριας εταιρία. Όμως την προσπάθεια τους αυτήν σταμάτησε και πάλι η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ.




Στην συνέχεια κατέφθασαν στην περιοχή τροχονόμοι (ομάδα Ζ) όπου σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία και τους ΟΠΚΕ έστησαν μπλόκα σε ολόκληρη την περιοχή και έκαναν αδικαιολόγητους ελέγχους οδηγώντας έτσι τους κατοίκους της Λευκίμμης σε περαιτέρω αγανάκτηση.