Πληροφορίες κατοίκων για τα γεγονότα

Σχετικά με τον τραυματισμό της γυναίκας που κατέληξε στην εντατική με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία οι άμεσα υπεύθυνοι των γεγονότων ο Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ κ. Μπουλούκος Δημήτριος και ο Νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος έσπευσαν άμεσα να δηλώσουν ότι το περιστατικό δεν είχε καμία σχέση με την επίθεση των ΜΑΤ. Ο πρώτος με δήλωσή του σε άρθρο της εφημερίδας Ελευθερία και ο δεύτερος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αντέννα Κέρκυρα.

Μάλλον κάποια «ζαρντινιέρα» θα έφταιγε πάλι…

Με βάση πληροφορίες κατοίκων, οι οποίοι θα είναι μάρτυρες στην δίκη, και που έτυχε να είναι παρόν σε αυτό το τραγικό περιστατικό ο 16χρονος προσπαθούσε να αποφύγει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και στην τελική του προσπάθεια να διαφύγει, άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν με ρόπαλα στην πλάτη και την μέση με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μηχανής η οποία κατέληξε πάνω στην άτυχη γυναίκα. Στην συνέχεια, άρχισε το άγριο ξυλοκόπημα στο νεαρό το οποίο συνεχίστηκε και εφόσον του είχαν περάσει τις χειροπέδες με αποτέλεσμα να καταλήξουν και ο νεαρός και η γυναίκα στην εντατική.

Αξιοσημείωτο ήταν επίσης το γεγονός ότι άνδρες των ΜΑΤ κατά την διάρκεια των επεισοδίων παρεμπόδιζαν το ασθενοφόρο που προσπαθούσε να βοηθήσει τους τραυματίες εξυβρίζοντας τον οδηγό και χτυπώντας το αυτοκίνητο. Η καταγγελία αυτή έγινε από τον ίδιο τον οδηγό του ασθενοφόρου αλλά και από άλλους κατοίκους.

Συνολικά συνελήφθηκαν 13 άτομα στους οποίους επαγγέλθηκαν κατηγορίες και στην συνέχεια αφέθησαν όλοι ελεύθεροι.