Λαέ της Λευκίμμης Ξύπνα!!!

Μας κοροϊδεύουν παντελώς!!

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Συνδέσμου Καθαριότητας

«…Επαναβεβαιώνει την πρόσφατη απόφαση με αριθμό 6-3 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου σύμφωνα με την οποία ο ΧΥΤΑ θα λειτουργήσει για όλα τα μέλη του χωρίς εξαιρέσεις όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις αποφάσεις των αρμόδιων φορέων. Η εναπόθεση των απορριμμάτων από τους επτά (7) Περιφερειακούς Δήμους για τους οποίους προαναγγέλλεται αποκλεισμός είναι υποχρεωτική, μετά τις αποφάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών που λειτουργούσαν μέχρι τότε….»

Διαβάζοντας το απόσπασμα, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολα αθέτησαν την αρχική τους συμφωνία που προέβλεπε μόνο 5 δήμους . Τώρα επιβάλλουν και τους υπόλοιπους 7, σύνολο 12.

Πώς λοιπόν προσπαθούν να μας εφησυχάζουν με τη διαβεβαίωση ότι ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης θα είναι μόνο για 3 δήμους; Απ' ό,τι φαίνεται, αυτό μπορούν να το αναιρέσουν ό,τι ώρα θέλουν. Επιπλέον, μήπως θα πρέπει να ανησυχούμε για την πρόσφατη ένταξη των Παξών το Σύνδεσμο Καθαριότητας (βλέπε άρθρο Συνεδρίασε ο Σύνδεσμος Καθαριότητας); Μήπως και τα σκουπίδια του γειτονικού μας νησιού θα καταλήγουν στη Λευκίμμη; Δεν είναι τυχαίο ότι τα Μεσοράχια είναι σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι...

Ο ίδιος εργολάβος που κατασκεύασε τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, κατασκευάζει τώρα και αυτόν της Λευκίμμης. Τόσο καλά τον έφτιαξε αυτόν στο Τεμπλόνι που οι κάτοικοι εκεί τον συγχάρηκαν αλλά και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας αποφάσισε να του αναθέσει και αυτόν στην Λευκίμμη για επιβράβευση. Σε αυτό το άρθρο Προσφυγή στην ΕΕ από 5 Κερκυραϊκούς Συλλόγους για τον «ΧΥΤΑ» στο Τεμπλόνι φαίνεται το τεράστιο έγκλημα που διαπράχθηκε από όλους τους υπευθύνους και τώρα οι κάτοικοι κάνουν προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Για τους κατοίκους εκεί, το θέμα δεν είναι μόνο να βρουν το δίκιο τους αλλά έχει γίνει πλέον θέμα ζωής και θανάτου. Μια απλή ανάγνωση του άρθρου θα ήταν αρκετή για να καταλάβετε τη διάσταση της οικολογικής καταστροφής. Μήπως θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο και σε μας;;;

Τι εμπιστοσύνη να τους δώσουμε;;;;;

Θέλω να πιστεύω, ότι κανείς από μας δε θέλει να δει τη Λευκίμμη να εξελίσσεται σε άλλο ένα Τεμπλόνι. Ανεξάρτητα των πολιτικών μας πεποιθήσεων, ας ενώσουμε τις φωνές μας και όλοι μαζί ας εναντιωθούμε στην κατασκευή ενός τέτοιου ΧΥΤΑ που υπονομεύει πρώτα από όλα την υγεία μας αλλά και την οικονομία του τόπου μας.

Λαέ της Λευκίμμης Ξύπνα!!!


Νίκος

Σχόλια:

Και κάτι ακόμα. Νομίζατε ότι αλήθεια θέλουν να φτιάξουν ένα «σωστό» έργο σαν και αυτό του Τεμπλονίου; Είστε γελασμένοι!!! Το μέλι θάλασσα! Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους:

«Κατασκευή ΧΥΤΑ και αποκαταστάσεις χωματερών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προϋπολογισμού 9.953.031 € και υλοποιείται με τα κάτωθι έργα:

- Κατασκευή ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 4.612.900 €.
- Αποκατάσταση Χωματερών Δήμου Κερκυραίων, προϋπολογισμού 2.848.200 €.
- Επέκταση ΧΥΤΑ Ν. Κεφαλονιάς, προϋπολογισμού 2.491.931 €.»


Όσο αναφορά τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας στην Λευκίμμη:

«Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αγοράς γης προϋπολογισμού 320.000 €, δημοπρατήθηκε στις 07.07.2005 το έργο παροχής υπηρεσιών Υπευθύνου Έργου προϋπολογισμού 87.202 € και δημοπρατήθηκε στις 18.08.2005 το έργο Μελέτη–Κατασκευή ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας προϋπολογισμού 2.753.229 €.»

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τα παραπάνω αποσπάσματα έχουν δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες mykefalonia.com και politis-chios.gr. Τα έργα χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Συνοχής ΙΙ µε την υπ. αριθ. CCI: 2002 GR C PE 010 απόφαση της ΕΕ.

Παναγιώτης