Πυρκαγιά στη χωματερή Λευκίμμης

Η πυρκαγιά που έπιασε τις τελευταίες μέρες στη χωματερή Λευκίμμης ήταν η κορύφωση ενός προβλήματος που βιώνουν μόνιμα εδώ και χρόνια περισσότερο οι κάτοικοι των κοντινότερων σε αυτήν οικισμών (Μελικίων - Νιοχωριού) αλλ΄σ και ολόκληρη η Λευκίμμη αφού οι διοξίνες και οι επικίνδυνες τοξικές ουσίες από την καύση «ταξιδεύουν» ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Ο Σύλλογος Αλεύχιμον και η Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας με παραστάσεις τους στο Δήμαρχο αλλά και στον αντιδήμαρχο Διοικητικής Ενότητας Λευκιμμαίων ανάδειξαν έγκαιρα το πρόβλημα και πίεσαν για λύσεις εδώ και αρκετούς μήνες.

Σήμερα και μετά την κατάσταση που βιώσαμε, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες μέρες, εντείναμε τις προσπάθειές μας και καταφέραμε να περιορίσουμε το πρόβλημα. Καθοριστική σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν η συμβολή των συντοπιτών μας ιδιοκτητών φορτηγών και σκαπτικών μηχανημάτων κ.κ. Βλάσση Άγγελου, Βλάσση Βασίλη, Βλάσση Νικόλα και Προκόπη, Δελαβία Σπύρου, Κουρή Δημήτρη και Μπάστα Χαράλαμπου τους οποίους ευχαριστούμε και δημόσια. Οι παραπάνω συμπολίτες μας διέθεσαν τα οχήματά τους και εργάστηκαν αφιλοκερδώς μεταφέροντας χώμα για να σκεπαστεί η χωματερή (το πετρέλαιο των παραπάνω οχημάτων καλύφθηκε εν μέρει από συνεισφορές συνδημοτών μας).

Το πρόβλημα της χωματερής περιορίστηκε αλλά δε λύθηκε γι’ αυτό ζητάμε την οικονομική εισφορά σας (προκειμένου να συνεχιστεί η μεταφορά χώματος) αλλά και την προσωπική σας συμμετοχή ώστε να επιτευχθεί με το κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάστασή της.

Λευκίμμη 23 Ιουλίου 2011
Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας και Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεύχιμον