H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πληρ. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Τηλ. 26620 24190
Κιν. 6932928075

Λευκίμμη 16-1-2011


Στη μεγάλη πορεία κατά του ΧΥΤΑ Κερατέας που κατέληξε στην περιοχή του προγραμματιζόμενου ΧΥΤΑ και έλαβε χώρα στις 16-1-2011 συμμετείχαν και μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Μετά τον τερματισμό της πορείας μίλησε ο εκπρόσωπος των ομάδων και φορέων που συμμετείχαν στην πορεία και ο Σπύρος Κουρής σαν εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Ο Σπύρος Κουρής αφού εξέφρασε την συμπαράστασή μας προς τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας επεσήμανε το γεγονός ότι ενώ η περίπτωση των ΧΥΤΑ αποτελεί απαγορευμένη οχλούσα χρήση και στη χώρα μας, ήδη από το έτος 2002, εν τούτοις ο επίσημη Κυβερνητική πολιτική επιμένει να προγραμματίζει νέους ή να συνεχίζει να λειτουργεί τους παλιούς ΧΥΤΑ χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι παράλληλα δρομολογούνται και υλοποιούνται προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων όπως επιτάσσουν οι νόμοι και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάτω από το επικίνδυνο αυτό καθεστώς ευαισθητοποιούνται και δίκαια αντιδρούν πολλές τοπικές κοινωνίες, οι οποίες χρεώνονται να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος της 20ετούς κακοδιαχείρισης του θέματος με την χωροθέτηση και λειτουργία σε αυτές επικίνδυνων και παράνομων ΧΥΤΑ χωρίς οι ίδιες να ευθύνονται σε τίποτα.

Ταυτόχρονα όμως με τους αναγκαίους τοπικούς αγώνες απαιτείται και η δημιουργία εθνικού διασυντονιστικού δικτύου αγώνα το οποίο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάδειξη της μείζονος περιβαλλοντικής όψης του θέματος, στην πολιτική έκφρασή του και στην επίσπευση κατά προτεραιότητα της αποτελεσματικής, νόμιμης και ολοκληρωμένης επίλυσής του.

Πατήστε για μεγέθυνση
Ο Σπύρος Κουρής συνομιλεί με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής
κατά την πορεία στην Κερατέα