Καταγγελία για την επιδρομή του ΣΔΟΕ

Το Σάββατο 08/01/2011 το Κίνημα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση, για τα τρίχρονα του αγώνα του και κοπή πίτας, σε κέντρο της περιοχής μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και λίγο πριν τα μεσάνυχτα τρία άτομα αγνώστων στοιχείων εμφανίστηκαν στην είσοδο του κέντρου δηλώνοντας ότι είναι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. αρνούμενοι ωστόσο επίμονα να επιδείξουν στοιχεία ταυτότητας και ιδιότητάς τους.

Παρά τις εξηγήσεις που τούς δόθηκαν από τα μέλη του Κινήματος για το χαρακτήρα της εκδήλωσης και ενώ απάντησαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά και ποιοί είμαστε και για ποιο σκοπό διοργανώνουμε την εκδήλωση δεν αποχώρησαν, αλλά απείλησαν ότι θα καλέσουν τον εισαγγελέα.

Η αναιτιολόγητη και προκλητική στάση τους προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κόσμου που τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

Είναι ολοφάνερο ότι το Κίνημά μας δέχθηκε , απρόκλητα, για μία ακόμη φορά επίθεση καθώς η επίσκεψη των προαναφερθέντων ατόμων δεν μπορούσε να έχει ελεγκτικό χαρακτήρα, αφού δεν είμαστε εμπορική επιχείρηση, εταιρεία ή κερδοσκοπικός οργανισμός.

Επειδή οι παραπάνω κύριοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ενήργησαν βάσει συγκεκριμένων καταγγελιών προς την υπηρεσία τους, απαιτούμε από τους αρμόδιους τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις κατά νόμο απαντήσεις προς εμάς, επιφυλασσόμενοι για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές μας.


Λευκίμμη 9-01-2011
Κίνημα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας