Επιδρομή του ΣΔΟΕ σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Νέα επιδρομή δέχτηκαν οι κάτοικοι της Λευκίμμης όχι από τα ΜΑΤ αυτήν την φορά αλλά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Κατά την ώρα της εκδήλωσης στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον εορτασμό της τρίτης συνεχόμενης χρονιάς αγώνα κατά του παράνομου ΧΥΤΑ, το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου 2011 τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ εισέβαλε σε γνωστό κέντρο της Λευκίμμης προκειμένου να βρει έστω και την παραμικρή παρατυπία και να προβεί σε δυσβάστακτα πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και κατ’ επέκταση να τιμωρήσει τον Λευκιμμιώτικο λαό για την διαμαρτυρία του και τον αγώνα ζωής που δίνει σε αυτόν τον τόπο.

Οι ελεγκτές δεν έπαιρναν από λόγια και εξηγήσεις από τους υπεύθυνους της εκδήλωσης του Κινήματος Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας έως ότου σύσσωμοι οι παραβρισκόμενοι σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και αφού οδήγησαν τους ελεγκτές στον προαύλιο χώρο του κέντρου προσπάθησαν να τους εξηγήσουν την κατάσταση. Οι ελεγκτές βλέποντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ένα οργισμένο πλέον πλήθος αποχώρησαν ήρεμα και άφησαν να συνεχιστεί η προγραμματισμένη εκδήλωση.