ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» στη Λευκίμμη, το Αλεύχιμο και η Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά της τρομοκρατίας που ασκείται στο δίκαιο αγώνα τους για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετέχουν στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Οι παρευρισκόμενοι καταδίκασαν την τρομοκρατία και τάχθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα των Λευκιμμιωτών για να μη λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη Λευκίμμη σήμερα Σάββατο 23-10-2010 στην αίθουσα « Λόγου και Τέχνης» οι παρευρισκόμενοι αποδέχτηκαν και υπογράφουν το παρόν ψήφισμα:
Τα τελευταία χρόνια οι Λευκιμμιώτες ξεσηκώθηκαν για να αποτρέψουν την κατασκευή και λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ που σχεδιάστηκε « γι’ αυτούς χωρίς αυτούς» στον τόπο τους.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας κοινωνικός , αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος , για τα παιδιά τους, για την οικονομία του τόπου τους για την ίδια τους την επιβίωση . Είναι ένας αγώνας πέρα από κόμματα και σκοπιμότητες γι αυτό και αγκαλιάστηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή από όλους και έγινε πανελλήνιο σύμβολο των κοινωνικών αγώνων.

Όλο αυτό το διάστημα οι Λευκιμμιώτες υπέστησαν τα πάνδεινα . Διώξεις, απειλές, εκβιασμοί, εξευτελισμοί, ταπεινώσεις και μία νεκρή ήταν το βαρύ τίμημα για τη μη λειτουργία μέχρι σήμερα του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.

Απαιτούμε:
1. Να σταματήσουν οι διώξεις και να αρθούν οι ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες κατά των Λευκιμμιωτών αγωνιστών.
2. Να σταματήσει κάθε διαδικασία για την αδειοδότηση και λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
3. Να σχεδιαστεί και να δρομολογηθεί άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, με σύγχρονες και επιστημονικά ενδεδειγμένες μεθόδους που θα σέβονται τον άνθρωπο και το Περιβάλλον.
4. Να κλείσει και να αποκατασταθεί άμεσα η παράνομη χωματερή Λευκίμμης.


Το ψήφισμα υπόγραψαν οι παρευρισκόμενοι Λευκιμμιώτες και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετέχουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλην:

Της παράταξης του κ. Σπύρου που δεν παρευρέθη εκπρόσωπός της.
Της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς των οποίων οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι συμφωνούν με το κείμενο του ψηφίσματος αλλά δεν θα βάλουν την υπογραφή τους δίπλα σ’ αυτή των υποκριτών , που δημιούργησαν το πρόβλημα στη Λευκίμμη. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δήλωσαν ότι θα εκδώσουν δικό τους ψήφισμα.

Λευκίμμη 25-10-2010
Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λευκίμμης «Αλεύχιμον»
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.