ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πληρ. Σπύρος Βλάχος
Τηλ. 26620 24190

Λευκίμμη 30-09-2010


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εν όψει της εκδίκασης των μηνύσεων εναντίον των Μακαντάνη Σπυρίδων , Μοναστηριώτη Σπυρίδων ( παπάς) Μοναστηριώτη Στέφανο , Λειτούργη Γεώργιο , στις 7 Οκτωβρίου 2010 της Ραυτοπούλου Ζαχαρένιας στις 14 Οκτωβρίου 2010 καθώς και της πρώην προέδρου του « ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ » Σαμοιλης Νοκολέτας την 1 Νοεμβρίου 2010 προβαίνει στην ακόλουθη ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ.

1. Καταγγέλλει παρόμοιου τύπου διώξεις πολιτών με Ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες που έχουν σαν μοναδικό στόχο την τρομοκρατία των κατοίκων της Λευκίμμης που αγωνίζονται ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ της Νότιας Κέρκυρας .

2. Θεωρούμε ότι με τέτοιου είδους ενέργειες καταστέλλεται βάναυσα το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών της Λευκίμμης για έκφραση και συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις με κύριο αίτημα την αποκατάσταση της Νομιμότητας .

3. Ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των καταγγελιών και την ακύρωση των διώξεων απ’ όπου κι’ αν προέρχονται.

4. Δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα την ακύρωση του πολλαπλά παράνομου ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας που προσβάλλει βάναυσα την Δημόσια Υγεία , το Περιβάλλον αλλά και την αξιοπιστία της Πολιτείας στην συνείδηση των Πολιτών καθώς και την τιμωρία όλων των υπευθύνων ..

Η Επιτροπή Πολιτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλους τους διωκόμενους και ΚΑΛΕΙ τα μέλη της Επιτροπής και όλους τους ενεργούς πολίτες να παρευρεθούν στα Δικαστήρια στις δικάσιμες ημερομηνίες .