ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΙΚΕΣ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πληρ. Σπύρος Βλάχος Τηλ. 26620 24190
Μαργαρίτα Μπότη Τηλ. 26620 23407
Λευκίμμη 27-09-2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Στις 7 Οκτωβρίου 2010 οδηγούνται πάλι, μετά από αναβολές, στα δικαστήρια της Κέρκυρας οι Λευκιμμιώτες Μοναστηριώτης Σπυρίδων (ιερέας), Μακαντάνης Σπυρίδων, Λειτούργης Γεώργιος, Μοναστηριώτης Στέφανος και στις 14 Οκτωβρίου η Ραυτοπούλου Ζαχαρένια με εξοντωτικές και κατασκευασμένες κατηγορίες για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 9-8-2008 και 28-9-08 αντίστοιχα, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούσαν και αντιδρούν στη δημιουργία στην περιοχή τους ενός καθ’ όλα παράνομου ΧΥΤΑ.

Για πολλοστή φορά ο στρατός κατοχής, που κάλεσε ο Σύνδεσμος Καθαριότητας, αντιμετώπισε με την πιο σκληρή και απάνθρωπη βία την αντίσταση των κατοίκων, οι οποίοι διεκδικούσαν το δικαίωμα στη ζωή, την περιουσία, την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική τους δραστηριότητα.

Η τοπική και κεντρική εξουσία που είναι υπεύθυνες για το περιβαλλοντικό έγκλημα και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων έπρεπε να δικάζονται και όχι οι κάτοικοι της Λευκίμμης. Για το λόγο αυτό κάθε φορά που σύρεται σε δίκη έστω και ένας Λευκιμμιώτης, σύρεται όλη η Λευκίμμη, ο αγώνας της και όλοι οι άνθρωποι που παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν:

-Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις συλληφθέντων, κατηγορουμένων

-Να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ-χωματερή

-Να προχωρήσουν οι αρμόδιοι φορείς σε ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων

ΖΗΤΑΜΕ

Τη συμπαράσταση με οποιονδήποτε τρόπο όλων των σωματείων, συλλόγων, ενώσεων, συλλογικοτήτων, φορέων, κινήσεων, κινημάτων, ατόμων, που αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα μας και που δε δέχονται να διασύρονται με αυτόν τον τρόπο οι Λευκιμμιώτες αγωνιστές.

Κανείς δε γνωρίζει πότε θα είναι η δική του σειρά.

-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΗ


Όλοι στα δικαστήρια της Κέρκυρας, 7 Οκτώβρη 2010, ώρα 09:00 π.μ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ