ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΠΤΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Να γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως των κατοίκων και μελών του του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Τεμπλονίου της Κέρκυρας εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (23.09.2010) δίκης στο Συμβούλιο Επικρατείας η εισηγήτρια της υπόθεσης Πάρεδρος κα Κατρά, κρίνοντας ότι η παραμονή του Νομάρχη Κέρκυρας στο αξίωμά του δεν είναι νόμιμη, αφού αυτός κατά τη διάρκεια της θητείας του ασκούσε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως εκδότης, ιδιοκτήτης και διευθυντής τοπικής εφημερίδας της Κέρκυρας.

Όπως ανάλυσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Συνταγματολόγος και Δικηγόρος Αθηνών κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσώπησε τους κατοίκους, η άσκηση από τον Νομάρχη της εν λόγω επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι παράνομη, αφού αντίκειται στις διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Εάν γίνει δεκτή η ανωτέρω εισήγηση, ο Νομάρχης θα κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του! Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί Νομάρχης έκπτωτος από το αξίωμά του.

Ο Σύλλογός μας, στον οποίο είναι μέλη οι αιτούντες κάτοικοι, θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρή αρχή για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ζήτημα αυτό.

Για τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο «ΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ»

Τα Μέλη

ΜΑΤΙΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)