ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Νομάρχης: Στα χέρια του συνδέσμου οι εξελίξεις

Στο Σύνδεσμο Καθαριότητας ανήκουν οι επόμενες κινήσεις, σύμφωνα με το Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο.

Αυτό γιατί, όπως είπε, μετά την υπογραφή των περιβαλλ. όρων από τον Περιφερειάρχη, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας που είναι ο φορέας διαχείρισης θα πρέπει να υποβάλλει το σχετικό φάκελο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Α., δηλαδή στις διευθύνσεις περιβάλλοντος και υγεινής που θα κληθούν να εξετάσουν τα στοιχεία και στη συνέχεια να κάνουν έκθεση προς το νομάρχη για την αδειοδότηση ή μη του ΧΥΤΑ.

« Εχουμε συνεργασία με τον κ. Γεωργαλίδη, του έχω εκφράσει παρατηρήσεις για την αδυναμία του συγκεκριμένου έργου.

Ο δρόμος είναι μακρύς, δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις εξελίξεις. Δεν ανακοίνωσα ποτέ ότι δεν θα αδειοδοτήσω το ΧΥΤΑ, απλά ανακοινωθηκε η διαδικασία που ακολουθείται», σημείωσε ο κ. Πουλημένος.


Αυτό που εχει σημασία στην παρούσα φάση, σύμφωνα με το Νομάρχη είναι ότι «έχει εκκινηθεί η διαδικασία αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τη χρήση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Ενόψει της αναθεώρησης ο σύνδεσμος θα αποφασίσει σε ποιά φάση θα καταθέσει το σχετικό φάκελο αδειοδότησης στη Νομαρχία για έλεγχο».


Πηγή: CorfuTime.gr