Δελτίο τύπου για την διγλωσσία του Περιφερειάρχη

Λευκίμμη 13 Ιουλίου 2010

Στις 5 Ιουλίου 2010 οι Λευκιμμιώτες σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα δέχτηκαν τον Κο Γ.Γ. Π.Ι.Ν. στο χώρο του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας για να του εξηγήσουν τους λόγους που αντιδρούν στη λειτουργία του.

Ο Γ.Γ. Π.Ι.Ν. Κος Γεωργαλίδης φάνηκε να συμφωνεί μαζί μας και στις δηλώσεις του λίγο πριν φύγει από το χώρο, μας είπε ότι δεν βλέπει 30 Λευκιμμιώτες που αντιδρούν, όπως του είχαν πει, αλλά ολόκληρη τη Λευκίμμη. Δήλωσε επίσης ότι το έργο δεν πρέπει να λειτουργήσει δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Μίλησε για αλλαγή χρήσης αλλά δεν τόλμησε να αναφέρει ότι προτείνει να μετατραπεί ο παράνομος Χ.Υ.Τ.Α. σε Χ.Υ.Τ.Υ., όπως έκανε δύο μέρες μετά σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., αν και ρωτήθηκε από δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ κατά την επίσκεψή του.

Ίσως ο Κος Γεωργαλίδης να θεωρεί ότι η διγλωσσία είναι προσόν για έναν πολιτικό, αλλά όταν απευθύνεται σε ένα λαό που επί τρία χρόνια αγωνίζεται με κάθε τίμημα ( συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, χημικά, θάνατος ) θα πρέπει να έχει το θάρρος και το ήθος να του λέει την αλήθεια κατάματα χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων Κε Περιφερειάρχη χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα και ευαισθησία από την πλευρά των θεσμικών και όχι πρόχειρες αλλαγές ονομασίας ( ΧΑΔΑ – ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ) που μόνο σκοπό έχουν να μη χαθούν οι Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να λειτουργήσει Χ.Υ.Τ.Α ή Χ.Υ.Τ.Υ. στη συγκεκριμένη θέση και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων για όλο το νησί της Κέρκυρας με σύγχρονες μεθόδους που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος ΄΄Αλεύχιμον΄΄
Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του Παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας