Αλεύχιμον: Πείσαμε το Γεωργαλίδη για το λάθος της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ

Πεισμένος για τη λανθασμένη χωροθέτηση του έργου του ΧΥΤΑ Λευκίμμης δήλωσε στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κατοίκων ο Περιφερειάρχης Κ. Γεωργαλίδης, σύμφωνα τουλάχιστον με τους εκπροσώπους τους.

Χθες το βράδυ, ο κ. Γεωργαλίδης συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Αλεύχιμον αλλά και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ Μεσοράχης. Η συνάντηση έγινε στη Λευκίμμη μετά από αίτημα των κατοίκων, ενώ υπήρξε και επιτόπου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Μετά τη συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Γεωργαλίδης δήλωσε πεπεισμένος ότι θα αποτελέσει λάθος το να πέσουν σκουπίδια σε αυτό το χώρο και δεσμεύτηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες αφενός για να μην λειτουργήσει το έργο ως ΧΥΤΑ, χωρίς όμως να αναγκαστεί η χώρα μας λα πληρώσει το κόστος κατασκευής του από χρήματα του προϋπολογισμού με έξωσή του από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δήλωση αυτή στους κατοίκους δεν συνοδεύτηκε όμως από ανάλυση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση θα πετύχει μία τέτοια εξέλιξη.

Πάντως, σύμφωνα με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Αλεύχιμον, ο Περιφερειάρχης προανήγγειλε την εκπόνηση νέου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θα δει από την αρχή πολλά σημεία του υφιστάμενου σχεδιασμού.

Πηγή: CorfuPress