Σήμερα η συνάντηση Περιφερειάρχη – Αλεύχιμον στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Κείμενο: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ

Το πρώτο βήμα έγινε ανάμεσα στους κατοίκους της Λευκίμμης και τον γ.γ. της ΠΙΝ Κώστα Γεωργαλίδη και σήμερα γίνεται το δεύτερο, αφού ο περιφερειάρχης αποφάσισε να δεχθεί την πρόσκληση και να μεταβεί στον ΧΥΤΑ Νότου.

Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα στον χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης ώστε ο κ. Γεωργαλίδης να δει από κοντά τους λόγους αντίδρασης των κατοίκων για την χωροθέτηση της εγκατάστασης.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή κατά του ΧΥΤΑ και ο σύλλογος «Αλεύχιμον» καλούν άπαντες σε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στον περιφερειακό της Λευκίμμης, με αιτήματα να μην επιτραπεί η υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων, να μην επιτραπεί η αδειοδότηση και να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, τον οποίο οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν «έγκλημα».

«Δεν πρόκειται να λειτουργήσει φέτος»
Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης έχει δηλώσει την πεποίθησή του ότι «φέτος αποκλείεται να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης» στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο «ΤηλεΚέρκυρα». Η δήλωση Γατσούλη έχει συνοδευτεί και από μισόλογα άλλων αιρετών προς την ίδια κατεύθυνση ενώ και η στάση του περιφερειάρχη φαίνεται ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Απομένει η επίσημη δήλωση από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας, ώστε να διευκρινιστεί αν πρόκειται περί επίσημης θέσης καθώς οι κάτοικοι της Λευκίμμης «κρατούν μικρό καλάθι».


Πηγή: CorfuPRESS