Την Πέμπτη η νέα δίκη των διωκόμενων κατοίκων της Λευκίμμης λόγω ΧΥΤΑ…

Πατήστε για μεγέθυνση

Μία ακόμα δίκη στη σειρά των διώξεων κατοίκων της Λευκίμμης επειδή αγωνίστηκαν κατά της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στη Μεσοράχη, έχει προγραμματιστεί να γίνει την επόμενη Πέμπτη.

Τέσσερις οι κατηγορούμενοι, σε μία μεγάλη σειρά διώξεων κατοίκων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μαζί με εκατοντάδες συγχωριανούς τους, αντιδρώντας στο περιβαλλοντικό έγκλημα, όπως υποστηρίζουν, που συντελείται στην περιοχή τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στέκεται αλληλέγγυα στους διωκόμενους κατοίκους της Λευκίμμης που σύρονται σε δίκη γιατί αντιστάθηκαν μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους στη δημιουργία ενός παράνομα χωροθετημένου ΧΥΤΑ– Χωματερής: «Με αυτόν τον τρόπο η κεντρική και τοπική εξουσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να πλήξει κάθε διάθεση αντίδρασης και αντίστασης στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των κατοίκων και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.

Οι κατηγορούμενοι δικάζονται γιατί, πάλεψαν μαζί με τους συγχωριανούς τους για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονταν αντιμέτωποι με ένα στρατό κατοχής (ΜΑΤ), που είχε εγκατασταθεί στο χωριό τους, για να περιφρουρεί τις εργασίες του παράνομου ΧΥΤΑ. Αντέδρασαν όπως θα έκανε και ο καθένας από εμάς, αν απειλούνταν η ζωή του και η υγεία του. Υπενθυμίζουμε ότι η βίαιη καταστολή της αντίδρασης των κατοίκων απαριθμεί μια νεκρή, τραυματίες και αρκετούς συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται σε δίκες με πλήθος κατηγοριών.

Η ΕΛΜΕ στέκεται δίπλα στους αγωνιστές αυτούς και ζητά:

• Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους αγωνιστές,
Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία, τους συναδέλφους να βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια στις 24/6/2010 ημέρα της δίκης.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συμπαραστέκεται στους διωκόμενους και είναι στη διάθεση των συνηγόρων, στην περίπτωση που θα θελήσουν να τους ορίσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΝΑ ΦΙΜΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ».


Πηγή: CorfuPress