Εικόνες φόβου στην Ξερόλακκα της Πάτρας



Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής

Αυτές τις εικόνες, που φαίνονται στις φωτογραφίες, αντικρίζουν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του Δήμου Πατρών.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας για το τι συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα στον ΧΥΤΑ. Έντρομοι οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν την ακατέργαστη λυματολασπη του βιολογικού της Πάτρας μαζί με τα αθαφτα σκουπίδια ως απειλή για την υγεία τους. Οι κάτοικοι επιμένουν πως το τελευταίο διάστημα η Ξερολακκα έχει μετατραπεί σε ΧΑΔΑ
(ΧΩΡΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ).

Σύμφωνα με τους ιδίους, σε συνεχείς εκκλήσεις τους προς τον Δήμο δεν έχει ανταποκριθεί κανείς . Σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικές δηλώσεις τους ( max fm ) οι κύριοι Δεμαρτινος και Κατσαριωτης αντάλλαξαν βολές, με τον τελευταίο φανερά εκνευρισμένο να χαρακτηρίζει τον Αντιδήμαρχο ως «επαγγελματία ψεύτη», για τα όσα απάντησε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο. Χαρακτηρισμό που ανακάλεσε λίγο αργότερα.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Δεμαρτινος αναφέρθηκε σε ελέγχους του ΥΠΕΧΩΔΕ για την λειτουργία του ΧΥΤΑ, τα αποτελέσματα των οποίων είναι κολακευτικά για τον Δήμο. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κο Κατσαριωτη, ο οποίος απάντησε αμφισβητώντας τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου και προκαλώντας τον κο Δεμαρτινο να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα των ελέγχων, κάτι που ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει άμεσα.