Επίσκεψη Γκερέκου Γεωργαλίδη για τον ΧΥΤΑ Νότου

Σειρά επαφών με θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας πραγματοποίησε το τελευταίο διήμερο η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει αλλά και να ανταλλάξει απόψεις για μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κερκυραϊκή κοινωνία, όπως είναι η λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, η μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η κα Γκερέκου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα κο Γεωργαλίδη τόσο για τις θέσεις της σχετικά με τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας όσο και για τις ενέργειες της σε κυβερνητικό επίπεδο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί. Για το θέμα αυτό, η κα Γκερέκου επισήμανε ότι αποτελεί πάγια θέση της ότι μια ενδεχόμενη λειτουργία του ΧΥΤΑ θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα καλείται να λύσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όταν συζητάμε για λειτουργία του ΧΥΤΑ της Λευκιμμης οφείλουμε να απαντήσουμε σε μερικά κρίσιμα ερωτήματα: Λύνει η λειτουργία του ΧΥΤΑ το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στο Νομό; Συνεισφέρει στην κοινωνική ειρήνη και στην κοινωνική συνοχή σε μια εποχή που ο τόπος την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ; Είναι προφανές πως η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική. Οφείλουμε λοιπόν με ψυχραιμία και πάνω από όλα με διάλογο με τους πολίτες να βρούμε σύγχρονες λύσεις που θα λύσουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα».

Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε και σε μια άλλη, εξίσου σοβαρή, πτυχή του προβλήματος που έχει να κάνει με την χρηματοδότηση του έργου. Για το θέμα αυτό δήλωσε πως «στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας κοινοτικών πόρων. Κατανοώ λοιπόν απολυτά την πολύ δύσκολη θέση στην όποια βρίσκεται η κυβέρνηση και την όποια κληρονόμησε από λάθη και παραλείψεις άλλων.

Ωστόσο, όλες μου οι προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα αλλά και στο μέλλον, είναι να εξηγήσω τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο την σοβαρή οικονομική αιμορραγία που προκάλεσε στη χώρα μας η παρουσία των ΜΑΤ στην Λευκίμμη. Η χώρα μας δεν αντέχει ούτε οικονομικά ούτε κοινωνικά μια νέα παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή».

Πηγή: CorfuTime