Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για το ΧΥΤΑ Νότου

Ασφυκτικά είναι πλέον τα χρονικά περιθώρια για τη λειτουργία ή όχι του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της νότιας Κέρκυρας, καθώς τον επόμενο μήνα λήγει η προθεσμία για το οριστικό κλείσιμο των χωματερών σε όλη τη χώρα, ενώ ο Νομάρχης δήλωσε χθες ότι - σε περίπτωση που οι υπηρεσίες του δώσουν το πράσινο φως για την τήρηση όλων των όρων και προϋποθέσεων που προβλέπονται - ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να εγκρίνει την αδειοδότηση της εγκατάστασης.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας, Κώστας Γεωργαλίδης, δήλωσε το πρωί στην ΕΡΑ ότι το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μεσοράχης πρέπει να έχει λήξει το αργότερο μέχρι τις 24 Ιουνίου , καθώς την ημερομηνία αυτή θα γίνει η τελική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής. Αν ο ΧΥΤΑ δεν λειτουργεί μέχρι τότε – προσέθεσε ο κ. Γεωργαλίδης - το έργο θα απενταχθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα υπογράψει την αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων αν και πιέζεται ιδιαίτερα προς αυτή την κατεύθυνση και κάλεσε σε διάλογο τους εκπρόσωπους των διαμαρτυρόμενων κατοίκων της Λευκίμμης. Δήλωσε ανοικτός στην προοπτική να πάει ο ίδιος στη Λευκίμμη, αρκεί η συζήτηση που θα έχει να γίνει με το Δ.Σ. του Συλλόγου Αλεύχιμον και όχι σε ανοικτή λαϊκή συνέλευση.

Σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

Πηγή: ΕΡΑ