ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Τελικά που θα πάνε τα σκουπίδια της Λευκίμμης

Γατσούλης:
Με κλειστά τα Μεσοράχια, τα σκουπίδια μας στο Τεμπλόνι!

Μικάλεφ:
Σε καμία περίπτωση


Πατήστε για μεγέθυνση

Σε τροχιά σύγκρουσης οδηγούνται Δήμος Κερκυραίων με Δήμο Λευκιμμαίων και μήλον της έριδος την εναπόθεση των απορριμμάτων της Λευκίμμης. Η εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος να κλείσει τις παράνομες χωματερές (μεταξύ των οποίων και της Λευκίμμης) μέχρι τον Ιούλιο φέρνει σε αδιέξοδο το νότιο συγκρότημα...

Οι δήμαρχοι Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ και Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, πρόεδρος ο πρώτος και μέλος του Δ.Σ. ο δεύτερος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, εξέφρασαν εκ διαμέτρου αντίθετη θέση για το που θα οδηγούνται τα σκουπίδια της Λευκίμμης αν δεν αδειοδοτηθεί μέχρι τον Ιούλιο ο ΧΥΤΑ Μεσοράχης.

Ο κ. Μικάλεφ, υπογραμμίζοντας ότι μιλά ως δήμαρχος Κερκυραίων και όχι ως πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί να χρησιμοποιηθεί ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου για τα σκουπίδια του Νότου, την ώρα που ο ομόλογός του της Λευκίμμης δήλωνε ότι θα διακόψει σε κάθε περίπτωση τη χρήση της παράνομης χωματερής και, αν δεν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ νότου, θα απαιτήσει από το Σύνδεσμο Καθαριότητας να ρίχνει τα σκουπίδια του δήμου του στο Τεμπλόνι!

Και οι δύο, πάντως, στράφηκαν με βολές τους κατά της Περιφέρειας και της Νομαρχίας για το κώλυμα της έγκρισης της αναθεώρησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει βαλτώσει την αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Μεσοράχης στη Λευκίμμη. Και οι δύο κάλεσαν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει λύση και να δρομολογήσει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ νότου

Πηγή: Corfu PRESS