Ειρηνική πορεία στη Λευκίμμη για το ΧΥΤΑ Νότου

Πατήστε για μεγέθυνση

Πατήστε για μεγέθυνση

Νέα κινητοποίηση κατά της επιχειρούμενης αδειοδότησης του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 5 το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής. Οι Λευκιμμιώτες, τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι της Λευκίμμης, όσο και εκείνοι που έμειναν στην περιοχή για τις ημέρες του Πάσχα, συγκεντρώθηκαν στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο στο σημείο που οδηγεί στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη

Ξεκίνησαν με μορφή ειρηνικής πορείας οδηγήθηκαν και κατέληξαν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας, Δημήτρης Μπινιέρης ήταν μέσα στον ΧΥΤΑ και ήταν εκείνος που ανέλαβε την ευθύνη και επέτρεψε στους 400 περίπου διαδηλωτές να εισέλθουν στον ΧΥΤΑ και να περιηγηθούν σε αυτόν. Κατά την διάρκεια της περιήγησης, ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότου, Γιάννης Πανδής ανέφερε στους Λευκιμμιώτες ότι στα μέσα Μαϊου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ Νότου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ τους υπενθύμισε πως ακόμη η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν έχει συναντήσει τους κατοίκους της περιοχής, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ζητήσει ραντεβού με την ίδια δυο φορές.

Για την ιστορία, αξίζει να ειπωθεί, ότι ο νομάρχης θα αδειοδοτήσει τον ΧΥΤΑ, εφόσον προηγηθεί η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του χώρου από το υπουργείο Περιβάλλοντος και όχι από την περιφέρεια.

Πηγή: CORFU TIME