Βαριές εκφράσεις από το δήμαρχο Λευκιμμαίων κατά πολιτών, δημοσιογράφου

Ένταση δημιουργήθηκε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκιμμαίων, όταν ομάδα κατοίκων της περιοχής, εισήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Στιγμυότυπο από το ξέσπασμα του Σπ. Γατσούλη
στη χθεσινή συνεδρίαση, από το τηλεοπτικό
ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το "Τηλεκέρκυρα"

Οι συγκεκριμένοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση, κατά τη γνώμη τους, της συζήτησης θέματος που είχε να κάνει με θέμα που αφορούσε ζήτημα αποχέτευσης της περιοχής, ενώ την ώρα της διαμαρτυρίας τους τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου συζητούσαν για το σχέδιο «Καλλικράτης».

Επικράτησε έντονος λεκτικός διαπληκτισμός μεταξύ του μέλους της συντονιστικής επιτροπής κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, Κ. Πανδή, και του δημάρχου Λευκιμμαίων Σπ. Γατσούλη με τον τελευταίο να καταφέρεται με προσωπική επίθεση κατά του κ. Πανδή (τον απεκάλεσε «γύφτο», παρουσία σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου και δεκάδων πολιτών!) αλλά και του συνεργάτη του τηλεοπτικού σταθμού Τηλεκέρκυρα Κ. Κωνσταντινίδη ο οποίος την ώρα εκείνη μαγνητοσκοπούσε τα φραστικά επεισόδια.

Ο κ. Γατσούλης χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κατά του μέλους της Συντονιστικής ενώ έβαλλε κατά του δημοσιογράφου επειδή επέλεξε να καλύψει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για την οποία, κατά τον κ. Γατσούλη, προσκλήθηκε σκοπίμως από τους «εισβολείς».

Μάλιστα, χθες, ο Δήμος Λευκιμμαίων εξέδωσε οξύτατη ανακοίνωση με την υπογραφή του Γραφείου Τύπου του, με την οποία αναφέρεται απαξιωτικά στο δημοσιογράφο και επιτίθεται κατά των κατοίκων που επιχείρησαν να παρέμβουν στη συνεδρίαση, επιχειρώντας να καλύψει τις άκομψες εκφράσεις του κ. Γατσούλη ως «δικαιολογημένο ξέσπασμα οργής του Δημάρχου»...

Η ανακοίνωση του Δήμου Λευκιμμαίων αναφέρει τα εξής: «Μετά από μια μακρά και παρατεταμένη περίοδο κοινωνικής ηρεμίας και ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μια ολιγάριθμη ομάδα τριών – τεσσάρων ατόμων, αποφάσισε και πάλι αναίτια, να επανέλθει στην προσφιλή της μέθοδο που είναι η παρεμπόδιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Προκειμένου να βρεθούν και πάλι στην δημοσιότητα φρόντισαν να προσκαλέσουν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την κάμερα του Κωνσταντινίδη προκειμένου έτσι να υλοποιήσουν όλα όσα είχαν προσχεδιάσει.

Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τις τεράστιες επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή και στην λειτουργία του Δήμου από τις γνωστές αντιδράσεις του παρελθόντος, ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε και πάλι να εξελιχθούν παρόμοια φαινόμενα.

Η ανοχή εκ μέρους μας είναι πλέον μηδενική. Έτσι δικαιολογείται η έκρηξη οργής του Δημάρχου καθώς επίσης και άλλων παρευρισκόμενων κατοίκων, απέναντι στον επικεφαλής των χθεσινών γεγονότων, ο οποίος προσπαθεί να αυτοανακηρυχθεί σε παράγοντα της Λευκίμμης.

Οι εικόνες που έντεχνα και σκόπιμα ορισμένοι θέλουν να προβάλουν για την περιοχή και τους ανθρώπους της, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αμαυρώσουν την εικόνα της Λευκίμμης η οποία ήταν και παραμένει μια όμορφη περιοχή, καθώς επίσης την εικόνα και τον χαρακτήρα των Λευκιμμιωτών οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι δημοκρατικοί, ευγενείς, εργατικοί και φιλόξενοι.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η αρνητική εικόνα που συγκεκριμένη κάμερα προβάλει για την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου στην Λευκίμμη, οφείλεται στο ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνονται οι εκσκαφές για την τοποθέτηση των φρεατίων των ιδιωτικών συνδέσεων της αποχέτευσης».



Πηγή: CorfuPress