Διήμερο εκδηλώσεων στο Παλιό Λιμάνι 13 & 14 Φλεβάρη‏

Πατήστε για μεγέθυνση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!!


Κυριακή πρωί… Κατεβαίνοντας τα Μουράγια, παρόλη την υγρασία, αυτό που πραγματικά τσακίζει κόκαλα είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στο χώρο του πάλαι ποτέ παλιού λιμανιού… παρατημένο εργοτάξιο. Τρομακτικοί όγκοι τετραγωνισμένου μπετόν, σίδερα που αναδύονται από τη θάλασσα, και σωροί από χαλίκια συνθέτουν ένα κατακρεουργημένο τοπίο και όλα αυτά περιφραγμένα με λαμαρίνα, έτσι για να κρύβει αυτό το τερατούργημα…..
Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο “διαμόρφωσης” :
Μαρίνα Σπηλιάς: Αφορά καταφύγιο ελλιμενισμού 80 mega yachts, περίφραξη περιοχής 7.800 τ.μ (πλατεία νέου φρουρίου) και 3 φυλάκια εισόδου καθώς και σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων. Η εκμετάλλευση της μαρίνας παραχωρείται στην κατασκευάστρια εταιρεία για 33 χρόνια.
Η εν λόγω περιφραγμένη μαρίνα το μόνο που θα “προσφέρει” στην οικονομική ζωή της πόλης θα είναι η συνεισφορά του “all inclusive” τουρισμού (κλειστός φυλασσόμενος χώρος που παρέχει κάθε είδους υπηρεσία εντός των τειχών… με αποτέλεσμα να μην είναι αναγκαία η έξοδος του επισκέπτη από αυτόν). Το σημαντικότερο δε, είναι ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού χάνουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε όλη την παραλιακή ζώνη.
Πλωτό παρκινγκ: Δημιουργείται 3ώροφο πλωτό παρκινγκ στην περιοχή της παραλιακής μπροστά στο Νέο Φρούριο, ύψους 7,5 μέτρων!
Έργο που σε συνδυασμό με τη δημιουργία θαλάσσιου βραχίονα ύψους 3 μέτρων, αποκόπτει οποιαδήποτε οπτική επαφή με τη θάλασσα, το Βίδο, το Λαζαρέτο στους κοινούς θνητούς…
Μαρίνα στα καρνάγια: Προβλέπονται θέσεις ελλιμενισμού περ. 100 σκαφών.
Αφορά στον εκδιωγμό και κατά συνέπεια αφανισμό ενός από τα τελευταία παραδοσιακά επαγγέλματα (ναυπηγοξυλουργοί, επαγγελματίες αλιευτικών) του νησιού.

Ο ΟΛΚΕ Α.Ε, με τη διορισμένη από το κράτος διοίκηση διαμορφώνει την εικόνα της πόλης σύμφωνα με τα συμφέροντα επιχειρηματιών επιβάλλοντας το δικό της τρόπο ζωής στους κατοίκους του νησιού.
Ο δήμος Κερκυραίων συνυπογράφει με την σιωπή του την Αν- ίερη συμμαχία που έχει συνάψει με τον ΟΛΚΕ έχοντας αφήσει στην τύχη τους, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους να ρημάζουν προς όφελος των ιδιωτικών επενδυτών.

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!


Αυτός που γνωρίζει πως θέλει να ζει
Αυτός που γνωρίζει που θέλει να ζει
δεν είναι κανένας άλλος παρά όλοι εμείς, οι κάτοικοι αυτού του νησιού!!
Απέναντι στο μεγαλόπνοό αυτό σχέδιο, απάντηση είναι οι ελεύθεροι ζωντανοί δημόσιοι χώροι. Χώροι όπου ο καθένας μπορεί να πηγαίνει ελεύθερος, να περπατάει, να τραγουδάει, να παίζει, να γνωρίζει, να ζει, να δημιουργεί, να ερωτεύεται…


ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ


www.contrarossa.net