Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου: Ανακοίνωση συμπαράστασης

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός – Σύλλογος Κάβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του στους τρεις (3) συγχωριανούς μας, τον Ιερέα της Ενορίας του Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρο Μοναστηριώτη, και τους Σπύρο Μακαντάνη και Λειτούργη Γιώργο, οι οποίοι κατηγορούνται για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 09-08-08 και 29-09-08 αντίστοιχα, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούσαν στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α.

Ο Ιερέας Σπύρος Μοναστηριώτης, υπηρετώντας από το έτος 1986 στην Ενορία του Αγίου Προκοπίου Κάβου έχει προσφέρει ένα σημαντικότατο έργο στην περιοχή μας, που εκτός των εκκλησιαστικών του καθηκόντων, περιλαμβάνει και τις προσπάθειες του και τους αγώνες του, για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

Ο Σπύρος Μακαντάνης και ο Λειτούργης Γιώργος, μόνιμοι κάτοικοι του Κάβου, έχουν δείξει με την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία του Κάβου και συμμετέχοντας πάντα στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου, ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες για ένα καθαρό περιβάλλον πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση και φροντίδα όλων μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Εξωραιστικού Συλλόγου Κάβου δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι :
1. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μας στους τρεις (3) συγχωριανούς μας, τον Ιερέα της Ενορίας του Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρο Μοναστηριώτη, και τους Σπύρο Μακαντάνη και Λειτούργη Γιώργο.
2. Οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στη ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στον τόπο μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ποινικοποιούνται.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Πολιτιστικού Εξωραιστικού Συλλόγου Κάβου

Απέργης Διονύσιος του Ιωάννη
Ασπιώτης Ευάγγελος του Θεοδώρου
Ασπιώτης Κωνσταντίνος του Παναγιώτη
Ασπιώτης Φώτιος του Αντωνίου
Ασπιώτης Χρήστος του Περικλή