ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ»: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ 16/12/2009

Είναι γνωστό οτι εδώ και 2 χρόνια με την παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ και κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου Καθαριότητας στην Λευκίμμη κατασκευάζεται μια νέα χωματερή τύπου «Τεμπλονίου» η αλλιώς ο αποκαλούμενος απο τις Αρχές ως ΧΥΤΑ ΝΟΤΟΥ.

Είναι επίσης γνωστό οτι η χωροθέτηση αυτής της « νέας χωματερής» έγινε με βάση μελέτες «Εικονικής Πραγματικότητας» , όπου εξαφανίστηκαν ποτάμια, πηγάδια και παραποιήθηκαν αποστάσεις απο γειτνιάζοντες οικισμούς, προκειμένου να υπάρξει μία νομιμοφάνεια.

Διαβούλευση με τους κατοίκους και δημοκρατικές διαδικασίες καταπατήθηκαν προκειμένου να επιβληθεί μια τετελεσμένη κατάσταση κατασκευής ενός ΧΥΤΑ , χωρίς να λαμβάνεται υπ’ οψη η γνώμη των κατοίκων της Λευκίμμης, που τελικά θα είναι και ο αποδέκτης αυτού του έργου.

Με αυτή την λογική καθέ φωνή που εκφράζονταν ελεύθερα, κάθε τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που αναδείκνυε την κατάφορη παρανομία και αυθαιρεσία, αυτόματα και μεθοδευμένα έπρεπε να φιμωθεί και να απαξιωθεί απο τις Αρχές και ορισμένα διαπλεκόμενα Μέσα Ενημέρωσης.

Όμως οι πολίτες της Λευκίμμης, είτε είναι άνθρωποι του μόχθου, είτε των γραμμάτων έχοντας πρώτα από όλα αυτοεκτίμηση, σεβασμό στην κληρονομιά και την ιστορία των προγόνων τους, αλλά και βαθειά επίγνωση για το τι έχουν υποχρέωση να παραδώσουν στα παιδιά τους, δικαιούνται να εναντιωθούν σε κάθε τέτοιου είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και απαξίωση της προσωπικότητας τους.

Όταν λοιπόν αποδεδειγμένα επιστρατεύεται η κρατική βία, όπως αυτή εκφράστηκε με την εμφάνιση των ΜΑΤ, απόφαση απο άτομα που ηγούνται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναμένει κανείς να είναι θεματοφύλακες των δημοκρατικών φρονημάτων και διαδικασιών, τότε αναπόφευκτα «έσπειραν ανέμους για να θερίσουν θύελλες».

Έχει λεχθεί απο πολλά σπουδαία χείλη , ότι οι νυν Τοπικοί Αρχοντες, που κουμαντάρουν την Κοινωνία που ζούμε και παίρνουν αποφάσεις για την ποιότητα της ζωής μας, κλέβουν το Μέλλον των Παιδιών μας.

Το κυριότερο όμως που δεν αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί, είναι οι «διεργασίες που γίνονται μέσα στον ψυχικό κόσμο των Νέων Παιδιών της Λευκίμμης», που βιώνουν την βία και γίνονται μάρτυρες συλλήψεων και στημμένων κατηγοριών των Γονιών τους.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ’, είναι ένας φορέας που κύριο έργο του είναι η ανάδειξη της Ιστορίας της Αρχαίας Λευκίμμης. Σεβόμενος την ιστορικότητα αυτού του τόπου, εκτός των άλλων θεωρεί οτι θα υποβαθμισθεί αυτή η περιοχή των αρχαιολογικών ευρημάτων , που έχουν έλθει στην επιφάνεια, αφού γειτνιάζει με τον χώρο του ΧΥΤΑ.

Θεωρεί οτι τελικά την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, δεν δικάζονται μόνο οι «Άνθρωποι-Αγωνιστές», αλλά και η Δημοκρατία που καταλύθηκε στην Λευκίμμη πριν 2 χρόνια με τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επειδή το περιβάλλον είναι πολιτισμός, σαν φορέας Πολιτισμού συμπαρίσταται στούς πολίτες της Λευκίμμης, που αυτή την στιγμή σύρρονται στα δικαστήρια γιατί είχαν το θάρρος να αντισταθούν σε αυτό το προκατασκευασμένο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Καλούμε κάθε Πολίτη και κάθε Φορέα που λειτουργεί με τις Αρχές της Δημοκρατίας και τον σεβασμό στον εαυτό του και την Ιστορία του να δώσει το δικό του «ΠΑΡΩΝ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ», την Πέμπτη στα Δικαστήρια.

Προβαίνει δε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ»

1. Εκφράζει την συμπαράσταση του στους ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ (ιερέα), ΜΑΚΑΝΤΑΝΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ, που δικάζονται στις 17-18 Δεκεμβρίου 2009, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Λευκίμμη , όταν οι κάτοικοι της περιοχής αντιστάθηκαν στην δημιουργία του παράνομου ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
2. Δηλώνει κατηγορηματικά ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
3. Ζητάει την απαλλαγή των κατηγορουμένων απο κάθε κατηγορία.
4. Καταδικάζει την αδιαφορία και την αδράνεια της κεντρικής και περισσότερο της τοπικής εξουσίας, να επιλύσουν το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων στον Νομό μας αφ’ ενός και αφ’ ετέρου την ανευθυνότητα τους να προτείνουν και να κατασκευάζουν αναχρονιστικά έργα και ξεπερασμένα απο τις σύγχρονες κοινωνίες (όπως οι ΧΥΤΑ), που κακοποιούν βάναυσα το περιβάλλον και προσβάλλουν ανεπανόρθωτα την ανθρώπινη υγεία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΔΗ – ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ