ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκίμμη 24/11/2009



Οι δίκες των τεσσάρων Λευκιμμιωτών αγωνιστών στις 12 Νοέμβρη αναβλήθηκαν για τις 25-6-2010 λόγω λήξεως ωραρίου των δικαστηρίων ενώ στις 17 και 18-12-09 έχουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου άλλους τέσσερις Λευκιμμιωτες.
Στις 17-12-09 τον ιερέα Σπύρο Μοναστηριωτη και το Μακαντάνη Σπύρο και στις 18-12-09 το Λειτούργη Γιώργο και το Μοναστηριώτη Στέφανο.
Για άλλη μια φορά καλούμε όλους τους Κερκυραίους να συμπαρασταθούν στους Λευκιμμιώτες αγωνιστές ενάντια στις κατασκευασμένες κατηγορίες.
Η εκδίκαση στο ΣτΕ στο Ε΄ τμήμα που αφορά τη χωροθετηση του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας τις 4 Νοεμβρη αναβλήθηκε για τις 3 Φεβρουαρίου του 2010 λόγω μη πληρότητας του φακέλου από την πλευρά του αντιδίκου (Συνδέσμου Καθαριότητας).
Σε απάντησή της η Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. όσον αφορά την παρουσίαση της καταγγελίας μας για το Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας από τον εκπρόσωπο μας στις Βρυξέλλες κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο στις 4-9-2009, μας διαβεβαιώνει ότι η ίδια παρακολουθεί τη διαδικασία του έλεγχου που ασκεί.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ευχαριστεί για την παρουσίαση των στοιχείων που αποδεικνύουν τις παρανομίες του φακέλου, μας ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ζητηθεί σαφείς απαντήσεις από τις αρμόδιες Ελληνικές Υπηρεσίες και μας διαβεβαίωσε ότι θα μας κρατά ενήμερους σχετικά με τη διαδικασία έλεγχου.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ»



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ, Κο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Πατήστε γι μεγέθυνση