Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινώτη : Συμπαράσταση στους αγωνιστές της Λευκίμμης

Η Περιβαλλοντική Παρέμβαση «η Αντινιώτη» έχει σταθεί από την αρχή δίπλα στους εξεγερμένους Λευκιμμιώτες.

Τους είχαμε επισκεφτεί στα οδοφράγματα και στις σκηνές πριν έρθουν τα ΜΑΤ. Μας είχαν ξεναγήσει στον υπό κατάληψη (κατασκευή) Χ.Υ.Τ.Α., μεγάλο μέρος του οποίου κάλυπτε μια λίμνη που είχε σχηματιστεί από αναβλύζοντα ύδατα. Μας είχαν μιλήσει για τα έξι πηγάδια που είχαν εξαφανίσει ήδη οι μπουλντόζες. Μας έδειξαν τα δύο ποτάμια βόρεια και νότια του Χ.Υ.Τ.Α. και τους οικισμούς σε απόσταση αναπνοής. Μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά η τουριστική περιοχή του Κάβου.

Αισθανόταν εξαπατημένοι και εξοργισμένοι βλέποντας ότι προκειμένου να περάσουν οι μελέτες είχαν παραληφθεί τα ζωτικής σημασίας αυτά στοιχεία, και ότι για να «βγαίνουν» οι από το Νόμο προβλεπόμενες αποστάσεις από οικισμούς ποτάμια κλπ., είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και λανθασμένες συντεταγμένες! Και συντάχθηκαν έτσι εικονικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εκδόθηκαν εικονικές εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων.

Μ’ αυτά τα δεδομένα θεωρούν την χωροθέτηση παράνομη, γεγονός που διατρανώνει την απόφασή τους να αντισταθούν και να μην αποτελέσουν οι Λευκιμμιώτες, όπως λένε, το εξιλαστήριο θύμα της ολιγωρίας, της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της αυθαιρεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμών, ισχυριζόμενοι ακόμη ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν πλέον όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα υπέρ του Πάτριου Εδάφους…

Όμως αντί του διαλόγου που ανέμεναν, από την πλευρά των αιρετών τους αρχόντων τους εστάλησαν τα ΜΑΤ!

Καμένα αυτοκίνητα και λάστιχα στα οδοφράγματα, Παπάδες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και παιδιά αντιμέτωποι με τα σώματα καταστολής συνθέτουν το σκηνικό μιας πρωτοφανούς εικόνας ντροπής για τη Κέρκυρα. Βγήκαν τα γκλοπ, οι χειροπέδες τα μπλοκάκια, σχηματίστηκαν δικογραφίες εναντίον των εξεγερμένων ενεργών πολιτών.

Πέντε χιλιάδες Κερκυραίοι στη κηδεία της άτυχης Μαρίας, δεν ήρθαν μόνο να αποτίσουν φόρο τιμής στην αδικοχαμένη νεαρή μητέρα, αλλά και να δείξουν την συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο Λευκιμμιώτικο Λαό. Θα το έπρατταν ευχαρίστως όλοι οι Κερκυραίοι!

Διότι σύσσωμη η Κερκυραϊκή Κοινωνία συμπαρίσταται σήμερα στους υπόδικους αγωνιστές Λευκιμμιώτες που σύρονται στα Δικαστήρια επειδή θέλησαν να προστατεύσουν τον τόπο τους, τα σπίτια τους, το βιος τους, την υγεία τους, την αξιοπρέπειά τους, τη τιμή τους.

Τους εξαπάτησαν κατ’ εξακολούθηση, τους περιφρόνησαν προκλητικά, τους ταπείνωσαν θρασσύτατα, τους προκάλεσαν θανάσιμα και τους στήνουν τώρα στα έξι μέτρα επειδή τόλμησαν ν’ αντισταθούν.

Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινώτη
Σπύρος Α. Σαλβάνος, Πρόεδρος Δ. Σ.
www.antinioti.com