Ερώτηση Μπάμπη Χαραλάμπους για τις διώξεις των κατοίκων της Λευκίμμης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


Θέμα: Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α. στη Λευκίμμη της Κέρκυρας.

Είναι γνωστό πως τα 2 τελευταία χρόνια στη Λευκίμμη της Κέρκυρας αναπτύχθηκαν αγώνες ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζεται με τη δημιουργία ενός παράνομου ΧΥΤΑ στη περιοχή.

Οι αγώνες αυτοί, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν, αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ με αυταρχισμό. Ένας αυταρχισμός που εκφράστηκε με την μεταφορά εκατοντάδων ανδρών των Μ.Α.Τ. στην Κέρκυρα, με βία, ξυλοδαρμούς, συλλήψεις ακόμα και με θάνατο μιας κατοίκου της Λευκίμμης, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε συνδικαλιστές, σε εκλεγμένους στην Τ.Α. και άλλους πολίτες που συμμετείχαν στον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού.

Η ποινικοποίηση αυτών των αγώνων παρά την κυβερνητική αλλαγή συνεχίζεται αφού στις 12 Νοέμβρη οδηγούνται στα δικαστήρια πολίτες που συμμετείχαν σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Επίσης εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις των Μ.Α.Τ. στη Κέρκυρα.

Ερωτώνται
οι κ. Υπουργοί τι άμεσα μέτρα προτίθενται να πάρουν για:
1) Την απόσυρση όλων των διώξεων και των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί κατά καιρούς και αφορούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν στη Λευκίμμη.
2)Να φύγουν οι εναπομείνασες δυνάμεις των ΜΑΤ από την Λευκίμμη και την Κέρκυρα.


Οι βουλευτές
Μπάμπης Χαραλάμπους
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης