ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ- ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ‏

Αντίθετη με τις διώξεις κατοίκων της Λευκίμμης για τους αγώνες τους κατά του ΧΥΤΑ στην περιοχή, δηλώνει η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου με γραπτή της δήλωση, η οποία για μια ακόμα φορά ζητά και την απομάκρυνση των ΜΑΤ.

Με αφορμή την προσεχή δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Λευκίμμης στις 12.11.2009, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα. Άντζελα Γκερέκου προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νόμος μας. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή δεν προσέφερε τίποτε παραπάνω στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος παρά μόνο την διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Αποτελεί πεποίθηση μου ότι αφετηρία μιας σύγχρονης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με όρους προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να υπολογίζει τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις θετικές εμπειρίες των άλλων χωρών και κυρίως τον ουσιαστικό διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών κατά τη χωροθέτηση των διαφόρων μονάδων επεξεργασίας.
Είμαι πεπεισμένη ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και η εμπλοκή κατοίκων σε δικαστικούς αγώνες όπως η δίκη που πρόκειται να γίνει στις 12 Νοέμβριου σε βάρος όλων αυτών που αγωνίζονται για το καλό του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους δεν πρόκειται να ωφελήσουν επ ουδενί στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι αυτή τη στιγμή το ζητούμενο. Όλοι μας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και αν κατέχουμε, οφείλουμε να σεβόμαστε αυτή την αρχή».


Πηγή: corfupress.com