Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καρβουνάρι 8/11/2009

Την αμέριστη συμπαράσταση στους τέσσερις αγωνιστές, Βασίλη Καραβαζάκη, Γιάννη Πανδή, Σίμο Σαμοΐλη και Τάσο Ανδρονικόπουλο, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη στις 12/11 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων του Καρβουναρίου.
Την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η δράση μιας ολόκληρης κοινωνίας που δεν αποδέχεται τον παραλογισμό εγκατάστασης ΧΥΤΑ κατά παράβαση πολλαπλών κανονισμών, δεν συμφωνεί με τις προσχηματικές ενέργειες για την λύση του προβλήματος των απορριμμάτων και δεν ανέχεται υποβάθμιση του τόπο που ζει και μεγαλώνει τα παιδιά της, την έχουμε γνωρίσει και εμείς από την μεριά μας. Γνωρίσαμε και εμείς επίσης την άγρια κρατική καταστολή που στην Λευκίμμη οδήγησε και στον τραγικό θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας, για την οποία υπάρχει όμως πλήρη ασυλία.
Δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην οργανωμένη προσπάθεια να ενοχοποιηθούν οι αγώνες μας, που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δείχνουν τα μεγάλα δίκαια που υπερασπίζονται, όπως τραγικά φαίνεται από την άναρχη /εγκληματική λειτουργία του ΧΥΤΑ στο χωριό μας. Η προσπάθεια τρομοκράτησης που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα, αντιστρέφει κάθε έννοια δικαίου και καταλύει κάθε ίχνος κράτους δικαίου και δεν πρέπει να περάσει.
Η πλήρη αθώωση των κατηγορουμένων από τις κατασκευασμένες κατηγορίες και άμεση απόσυρση των κατηγοριών που έχουν φορτωθεί σε άλλα πενήντα Λευκιμμιώτες αποτελεί λαϊκό έτοιμα που πρέπει άμεσα να εισακουστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.