ΧΥΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

View in English
“Τα πιο φλογερά μέρη στην κόλαση προορίζονται για εκείνους που, σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης, διατήρησαν την ουδετερότητά τους”
Δάντης “Κόλαση” (εκδ.Ζαχαρόπουλος)

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΕΝΑΚ
Κέρκυρα 3 - 11-09

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ

• ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ , ΔΙΩΓΜΟΥΣ , ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
• ΟΧΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
• ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ .

1) Στις 12 Νοέμβρη ξεκινούν οι δίκες των αγωνιστών του κινήματος της Λευκίμμης ενάντια στον ΧΥΤΑ Μεσοράχης. Ο αγώνας αυτός ήταν, είναι και θα είναι παλλαϊκός , ενωτικός , μαχητικός , άρα και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης θα είναι μαζικές , μαχητικές και ενωτικές όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο κίνημα που βαδίζει προς τη νίκη, κόντρα στις συνεχείς και πολυσύνθετες μεθοδεύσεις διαφόρων κέντρων που δοκίμασαν όλες τις παρασκηνιακές και τις δημόσιες δυνατότητες για να το πολεμήσουν . Η ισχυρή συμμαχία πολιτικών και αγωνιστικών δυνάμεων παραμένοντας αδιατάραχτη θα καταδείξει (και στη δικαστική αίθουσα) τους πραγματικούς κατηγορούμενους . Τους εμπνευστές ενός απαράδεκτου έργου (ΧΥΤΑ) και τους εμπνευστές της βίας, της έλευσης των ΜΑΤ, τους εμπνευστές δηλ. του γνωστού και διάσημου ανά το πανελλήνιο «αναγκαστικού χειρισμού». Μαζί με αυτούς αθροίζονται οι φανεροί και κρυφοί σύμμαχοι τους. Όλοι αυτοί μαζί αγνόησαν και συνεχίζουν να αγνοούν τη κοινωνική συναίνεση που απαιτείται για την εκτέλεση ενός τέτοιου έργου. Όλοι αυτοί μαζί κατέβασαν τα ΜΑΤ από το πρωινό της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Αυτοί είναι οι ουσιαστικοί κατηγορούμενοι και όχι όσοι αντιστάθηκαν στα συμφέροντα, στην αυθαιρεσία και στην εκτροπή. Τα αιτήματα του αγώνα είναι ξεκάθαρα: Έξω τώρα τα ΜΑΤ, όπως ζήτησε και προεκλογικά η ΕΝΑΚ , όπως δεσμεύτηκε ξεκάθαρα και η υφυπουργός κ. Γκερέκου. Να μη λειτουργήσει ο ψευτοΧΥΤΑ. Να προχωρήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση και η ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ όπως κρυστάλλινα πρότεινε η ΕΝΑΚ . Η Μονάδα είναι η μόνη καθαρή λύση, η μόνη διέξοδος. Το είπαμε και το εξηγήσαμε με σαφήνεια απολύτως έγκαιρα εδώ και ενάμισι χρόνο. Η ένοχη σιωπή του πολιτικού κατεστημένου σε τίποτε δεν αποδυνάμωσε τη πρότασή μας. Το αντίθετο ακριβώς έγινε.

2) Οι περιπτώσεις παρεμπόδισης της πολιτικής έκφρασης πυκνώνουν επικίνδυνα. Έξι (6) πανό της ΕΝΑΚ , συμπαράστασης στους δικαζόμενους «εξαφανίστηκαν» το πρωί της 2ας /11 από διάφορα σημεία της πόλης. Ένα (1) ακόμα το επόμενο πρωινό. Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις «δημοκρατικές» μεθοδεύσεις; Μήπως οι «προστάτες της αισθητικής της πόλης»; Μα αρκούντως αισθητικά ήταν τα πανό. Ποιοί επιτέλους δίνουν τις εντολές; Υπάρχει πιθανότητα να δίνονται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες; Από παράγοντες που αρέσκονται σε παρασκηνιακές κινήσεις και διακατέχονται από εχθρική διάθεση προς το αγωνιστικό κίνημα και την ΕΝΑΚ; Θα αποδειχτεί. Εμείς καλούμε τους φορείς του μαζικού κινήματος σε δημοκρατική επαγρύπνηση. Επίσης καλούμε τους υπεύθυνους κυβερνητικούς παράγοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπερασπιστούν έμπρακτα τα πολιτικά δικαιώματα. Επιπλέον τονίζουμε το αυτονόητο: Οι πρακτικές παρεμπόδισης της πολιτικής έκφρασης και των πολιτικών ελευθεριών με όποιο «άλλοθι» και αν πλασάρονται έχουν πάντα το ίδιο αρνητικό και επικίνδυνο αποτέλεσμα και επίσης πάντοτε λειτουργούν σαν ντόμινο. Μετά την ΕΝΑΚ κάποιος άλλος έχει σειρά. Εξαιρούνται οι αρεστοί και οι βολικοί.