ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόψε Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009 συνεδρίασε η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, μετά την εισβολή και κατοχή των ΜΑΤ και του εργολάβου και εξέδωσε το πιο κάτω Δελτίο Τύπου:

Την συνέχιση των έργων κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό με περίσσεια σπουδή και με την συνδρομή των ΜΑΤ επιχειρεί η νέα Κυβέρνηση.

Παρά τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση των ΧΥΤΑ και επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού και παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν χρωστάει σε κανέναν, δυστυχώς χωρίς κανένα διάλογο ως όφειλε να κάνει η νέα Κυβέρνηση και χωρίς καμία δημοκρατική ευαισθησία, αυταρχικά και ετσιθελικά συνεχίζει το περιβαλλοντικό έγκλημα της κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα και τους εργολάβους.

Το διαδημοτικό - συντονιστικό όργανο Γραμματικού, Μαραθώνα, Ν. Μάκρης και Βαρνάβα και οι 20.000 κάτοικοι των περιοχών δηλώνουν ότι θα αντισταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο για την ματαίωση των διαδικασιών.

Καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε ενέργεια συνέχισης έργων και να πραγματοποιήσει μια ευρεία σύσκεψη που είναι καθήκον της, σύμφωνα με την πολιτική εξαγγέλλει για εξαντλητικούς διαλόγους χωρίς χρήση βίας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά αποδεκτή.

Πηγή: ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ"