12 Νοεμβρίου 2009 ημέρα συσπείρωσης και ενότητας

Με ευκαιρία τις δίκες που ξεκινούν στις 12 Νοέμβρη και σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων οι Λευκιμμιώτες αγωνιστές με έναν και μοναδικό σκοπό να κάμψουν το κίνημα και τον αγώνα που δίνουμε εδώ και δύο χρόνια περίπου πρέπει και επιβάλλεται να εκτιμήσουμε τη νέα αυτή κατάσταση με ψυχραιμία.

Μη μπορώντας με άλλο τρόπο ο Σύνδεσμος Καθαριότητας και το ελληνικό κράτος μετά από το αδιέξοδο που έχουν φέρει το νησί μας όσο αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων να δώσουν λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα προσπαθούν τώρα να ποινικοποιήσουν τον αγώνα του Λευκιμμιώτικου λαού και εγκλωβίζοντας με βαριές ποινές τους Λευκιμμιώτες αγωνιστές να προχωρήσουν στο έγκλημα που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας.

Ο σκοπός τους γίνεται πιο ξεκάθαρος από το κατηγορητήριο που έστειλαν σ' εμένα προσωπικά αλλά και σε άλλους Λευκιμμιώτες αγωνιστές το οποίο περιλαμβάνει όλες τις παραβάσεις και τα άρθρα του ποινικού κώδικα.

Όλοι μαζί έχουμε δώσει πάρα πολλές μάχες και έχουμε καταφέρει το έργο αυτό αν και έχει κατασκευαστικά τελειώσει να μην έχει λειτουργήσει ακόμη. Τη μεγαλύτερη μάχη όμως φαίνεται ότι θα χρειαστεί να τη δώσουμε τώρα αρχής γεννωμένης τις 12ης Νοεμβρίου που ξεκινά από το επίσημο ελληνικό κράτος η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας.

Σε αυτή τη μάχη θα πρέπει να είμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενωμένοι και συσπειρωμένοι έτσι ώστε να πείσουμε τους δικαστές και όσους κρύβονται πίσω από αυτούς ότι ο αγώνας μας δεν εξαντλείται.

Υπάρχουν πολλοί Λευκιμμιώτες που στηρίζουν αυτούς που δικάζονται και θα συνεχίσουν τον αγώνα με την ίδια ψυχική δύναμη μέχρι την τελική νίκη. Το κίνημά μας μοιάζει με Λερναία Ύδρα που όταν της κόβεις το ένα κεφάλι γεννιούνται δέκα νέα.
Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τον Λευκιμμιώτικο λαό δεν καταφέρνουν τίποτα περισσότερο από το να δυναμώνουν το πείσμα του για περισσότερους και μεγαλύτερους αγώνες.

Ζήτησα από την Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά του Χ.Υ.Τ.Α. Ν. Κέρκυρας και την επιτροπή συλληφθέντων η δίκη μου να είναι μια δίκη με πολιτικό περιεχόμενο και να της δοθεί πολιτική διάσταση. Γιατί έτσι μόνο μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα μας , γιατί έτσι μόνο θα αποδοθούν ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους σ’ αυτούς που εδώ και χρόνια κατασπαταλώντας τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά στο πρόβλημα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και σε αυτούς που χρόνια τώρα εγκληματικά αδιαφορούν .

Με αυτό το σκεπτικό εγώ ζήτησα και ζητάω απ' όλους τους Λευκιμμιώτες να συσπειρωθούν γύρω από το κίνημα και την Συντονιστική Επιτροπή για να φανεί για ακόμα μία φορά η δύναμη και η μαζικότητα του κινήματος της Λευκίμμης και να διαδηλώσουμε όλοι μαζί στις 12 Νοέμβρη μπροστά στα δικαστήρια ενάντια στην κρατική βία και καταστολή.

Καλώ για συμπαράσταση όλα τα κινήματα από την ελληνική επικράτεια Σέρρες - Ελληνικό – Καρβουρνάρι – Γραμματικό - Κερατέα – Νάξος – Τεμπλόνι - Κοζάνη....
Καλώ τους λιγοστούς Λευκιμμιώτες που λειτουργούν μόνοι τους δημιουργώντας επιτροπές ''αλληλεγγύης και συμπαράστασης'' των συλληφθέντων να πορευτούν μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή τον Σύλλογο Αλεύχιμον και την επιτροπή συλληφθέντων να ακολουθήσουν τον κοινό αγώνα και να μην δημιουργούν σύγχυση στον κόσμο.
Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να δείξουμε έμπρακτα ο καθένας από εμάς το πόσο Λευκιμμιώτες είμαστε και πόσο αγαπάμε αυτό το τόπο .

Είμαι μέλος της Σ.Ε. από την αρχή του αγώνα μας και είμαι περήφανος που αγωνίζομαι για αυτόν τον τόπο μαζί με όλα τα μέλη της Σ.Ε. που έχουμε αφήσει πίσω αυτά που μας χωρίζουν και βλέπουμε μόνο αυτό που μας ενώνει.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μου μέχρι την τελική νίκη και μετά από όσες ποινές και αν μου επιβάλλουν.


Ενωμένοι Είμαστε Πιο Δυνατοί.



Πανδής Γιάννης
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα
Κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας